CDU ve Birlik 90/Yeşiller arasında koalisyon anlaşması imzalandı

CDU ve Birlik 90/Yeşiller arasında koalisyon anlaşması imzalandı

28 Haziran'da CDU ve Birlik 90 / Yeşiller ortak koalisyon Anlaşmasını imzaladılar. Schleswig-Holstein Türk Toplumu imzalanan anlaşmada özellikle bir cümleye dikkat çekti.

CDU ve Birlik 90 / Yeşiller ortak koalisyon Anlaşmasını imzaladılar ve böylece önümüzdeki beş yıl boyunca Holstein Eyalet hükümetiyle anlaşmayı mühürlemiş oldular.

Schleswig-Holstein Türk Toplumu (TGS-H), yeni hükümetin imzaladığı koalisyon anlaşmasında özellikle bir cümleye dikkat çekti: “Ülkemizdeki çeşitliliği bir güç olarak görüyoruz.

TGS-H başkanı Dr. Cebel Küçükkaraca: “27 yıldır göçmen kökenlilerin çıkarları ve hakları için kampanya yürüten kendi kendine göç eden bir örgütün Yönetim Kurulu Başkanı olarak, yeni hükümet bu cümleyi etkili eylem dolgularıyla kullandı. Sosyal çeşitlilik ülkemizi her zaman zenginleştirmiştir. Bununla birlikte, ülkedeki tüm insanlar aynı fırsatlara sahip değil ve çok fazla sayıda insan hala kökenleri veya sözde dinleri nedeniyle ayrımcılığa uğruyor” dedi.

Schleswig-Holstein'ın eski ve yeniden seçilen Başbakanı Daniel Günther, yeni hükümetiyle doğru yönde önemli bir adım atıyor. Görünürlük ve sosyal hayata eşit katılım, özellikle göçmen geçmişi olanlar için çok önemlidir. Aminata Touré'nin Sosyal İşler, Gençlik, Aile, Yaşlılar, Uyum ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı olarak atanması ve Claus Ruhe Madsen'in Ekonomi, Ulaştırma, Çalışma, Teknoloji ve Turizm Bakanı olarak atanması önemli işaretlerdir. Çünkü tüm toplumsal kaygıları savunmak sadece politikacıların görevi değildir. Siyaset toplumsal koşulları yansıtmalıdır.

Dr. Küçükkaraca ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Yeni hükümetten büyük beklentilerimiz var ve ülkemizin çeşitliliğini birlikte bir güç olarak kullanmayı hedeflediğimiz beş yılı birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum. Birlikte yapacağımız pek çok şey var.”

Artı49                                                                                              Fotoğraf: Rock Staar - Unsplash

HABERE YORUM KAT