Canpolat’ın hedefinde İmamoğlu var: Konuşursak evinden çıkamaz

Canpolat’ın hedefinde İmamoğlu var: Konuşursak evinden çıkamaz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun desteklediği, CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat, 'CHP belediye koridorunda kurulmadı' diyerek isim vermeden İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul İl Kongresi, 8 Ekim Pazar günü yapılacak.

Kongreye giden süreçte ilk olarak CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik adaylığını açıkladı. Daha sonra ise eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat adaylığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cemal Canpolat’ı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ise Özgür Çelik’i desteklediği biliniyor.

CHP’nin İstanbul kongresine günler kala, CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat’tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Cemal Canpolat, 2 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 13:00’da Medyascope‘un canlı yayınına konuk oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel’in başını çektiği “değişimciler” grubunu eleştiren Canpolat, “Bir isim gitsin onun yerine başka isim gelsin, diyerek değişim olmaz” dedi.

‘Biz konuşursak, başkaları evinden dışarı çıkamazlar’

“Bir kısım medya, bazı belediyeler üzerinden yönetilen, algı yaratmaya çalışılan, belden aşağıya saldırı başlatmaya çalışılan süreçle CHP örgütü teslim olmaz” diyen Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP, 12 Eylül’de teslim olmadı, 12 Mart’ta teslim olmadı, CHP, 15 Temmuz’da FETÖ darbesine teslim olmadı. CHP, kaç yıldır baskı ve zulmüne rağmen teslim olmayan bir örgüttür.”

“Bu örgüt, belediye koridorlarında, ofislerde, bürolarda kurulan bir parti değil” açıklamasıyla isim vermeden İBB Başkanı İmamoğlu’nu işaret eden Canpolat, şunları söyledi:

“Bu parti savaş meydanlarında kurulmuş. Bunun kadroları mücadelecidir. Faşizme karşı mücadele etmiştir, gericiliğe karşı mücadele etmiştir. Bağımsızlığı kuran kadrolardır. Bu kadrolar üç-beş belediyenin ya da üç-beş ofisin, üç-beş algı yöneten gazetecinin, para-pul alan oralar üzerinden, bunu devşirmeye çalışanlara CHP örgütü müsaade etmez.

Bakınız son bir haftadır, aynı bölgede, belden aşağı algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Bu algı operasyonunu kimin yapmaya çalıştığını biz biliyoruz. Biz konuşursak, başkaları evinden dışarı çıkamazlar. Biz şu anda CHP geleneklerine bağlı kalarak, CHP’nin saygınlığını ve itibarını tartıştırtmamaya çalışıyoruz.”

‘CHP belediyelerde kurulmadı, CHP tabanı işe girmek üzerine karar vermez’

İmamoğlu’nu kendisinin belediye başkan adayı gösterdiğini belirten Canpolat, “CHP belediyelerde kurulmadı. CHP tabanı işe girerek, işe girmek üzerine, yönetilmek üzerine, kararını vermez” açıklamasıyla bir kez daha İBB göndermesi yaptı.

Canpolat şunları söyledi:

“Benim il başkanlığım döneminde, o bir ilçe belediye başkanıydı. Kadir Topbaş’ın istifasında, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak ben gösterdim. Doğru bir iş yaptığıma da inanıyorum. Ondan sonra önü açıldı, sonraki il başkanımız sayın Kaftancıoğlu ve Genel Başkanımızın onayıyla da ikinci sefer aday olarak gösterildiği biliniyor. Sayın İmamoğlu ile herkes kavga ettiğinde, ben etmedim. Defalarca kendisiyle görüştüm. Defalarca konuştuk, partiyi tartıştık, kadroları tartıştık, kadroların yenilenmesini tartıştık, ne söylediysem söylediğimin hepsinin arkasındayım. CHP İstanbul il başkanı olduktan sonra da bunu uygulamaya devam edeceğim.

Sayın İmamoğlu, tabi ki demokrasinin gereği olarak bir adayı destekleyebilir, ama CHP geleneklerinde şu yok, CHP belediyelerde kurulmadı. CHP tabanı işe girerek, işe girmek üzerine, yönetilmek üzerine, kararını vermez. Sayın İmamoğlu ile hiçbir kişisel problemim yok, kavga içinde değilim. O kendi alanında belediye başkanı, Genel Başkanımız yeniden onu aday gösterdi. Üstelik ön seçimle değil, atamayla yeniden aday oldu, bir daha ‘aday gösteriyorum’ diyor. İstanbul’da CHP’nin adayı İmamoğlu’nu benim il başkanlığımla beraber, büyün ötekilerle bir araya getireceğim. Bütün dışlananlarla bir araya getireceğim. Onun bir kez daha büyükşehiri kazanmasının kavgasını ve mücadelesini vereceğim. İstanbul’da yeniden belediye başkanı yapacağız İmamoğlu’nu.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum