Çalışma Bakanı duyurdu! Hartz IV ödemelerine zam müjdesi

Çalışma Bakanı duyurdu! Hartz IV ödemelerine zam müjdesi

Almanya Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, uzun süreli işsizlere ve geliri olmayanlara yapılan Hartz IV ödemelerinin yeni yıl itibariyle önemli ölçüde artırılacağı müjdesi verdi.

Bakan Heil, artık Hartz IV olarak değil, ‘Yurttaş Parası’ (Bürgergeld) adı altında yapılacak ödemelerin özellikle dar gelirli insanları rahatlatacağını söyledi. Sosyal devletin görevleri arasında vatandaşlarının güvenli bir şekilde yaşamasının da bulunduğunu vurgulayan Heil, “Şu anki uygulama fiyat artışlarıyla örtüşmüyor. Bunu değiştirmekte kararlıyız” dedi. ‘Yurttaş Parası’ ile ilgili tasarının kısa bir süre içinde Federal Meclis’e sunulacağını belirten Heil, yeni yıl itibariyle yapılacak ödemelerin kişi başına 40-50 Euro arasında artacağını, bürokratik işlemlerin de azaltılacağını söyledi.

Almanya’da geçerli yasalara göre şu anda yetişkinler için ayda 449 Euro ödeniyor. Aynı çatı altında iki yetişkin kişi yaşaması halinde bu rakam kişi başı 401 Euro. 5 yaşına kadar olan çocuklar için ayda 285 Euro, 6-13 yaş arasındakiler için 311 Euro, 14-17 yaşındakiler içinde 376 Euro Hartz IV ödemesi yapılıyor.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf: Unsplash - lilzidesigns

HABERE YORUM KAT