Çakma ürünler nedeniyle ceza ödemeyin

Çakma ürünler nedeniyle ceza ödemeyin

Türkiye'de ucuza aldığınız tekstil, çanta, ayakkabı gibi sahte markalı eşyalar, Avrupa'ya dönerken gümrükte size pahalıya patlayabilir. Avrupa gümrükleri tespit edilen çakma ürünlere binlerce avro ceza kesiyor.

FRANKFURT - Ucuza aldığınız tekstil, çanta, ayakkabı gibi sahte markalı eşyalarınız yada ziyaret ettiğiniz ülkelerde aldığınız korsan markalar size pahalıya patlayabilir.

Taklit marka eşyaları bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkede satın almış olmanız cezadan kurtulacağınız anlamına ise gelmiyor.

İsveç Tüketici Kurumu'nun açıklamalarına göre örneğin Avrupa ülkelerine seyahatinizde beraberinizde getirdiğiniz taklit bir Chanel çanta binlerce avro ceza ödemenize neden olabilir.

Avrupa'nın değişik ülkelerinde taklit markalara uygulanan cezalar büyük farklılıklar gösterse, toleranslar farklı olsa da bazı ülkeler özellikle kendi ülkelerinin markalarının taklitlerine müsama göstermiyorlar.

İtalyan gümrüğünde taklit Gucci, Prada yada Armani marka taklit bir eşya ile yakalanmanız durumunda 10 bin avroa kadar ceza ödeyebilirsiniz.

Örneğin okul gezisinde İtalya'da taklit gözlük ve kemer satın alan öğrenciler 3 bin avro ceza ödemek zorunda kaldı.

Hollanda beraberinizde 3 adet taklit marka eşya bulundurmanıza göz yumarken, kendi kullanımınız için dahi olsa üçten fazla taklit eşyaya ceza uygulamakta.

Tayland'tan İsveç'e Hollanda aktarmalı seyahat eden İsveçli aile Hollanda gümrüğünde beraberlerinde üçten fazla taklit eşya bulundurduklarının tespit edilmesi üzerine ceza ödemekten kurtulamadılar.

 

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT