Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında Almanya'da anıldı

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılında Almanya'da anıldı

10 Kasım için Almanya’daki 13 Türk Başkonsolosluğunda anma etkinliği düzenledi.

Berlin’deki anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Burada konuşan Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök, şu ifadeleri kullandı:

"2023'te Cumhuriyet'imizin 100. yılına yaraşır şekilde anmak, kutlamak en büyük dileğimiz. Yurt dışında en çok vatandaşımızın yaşadığı kent Berlin. 81 vilayetten vatandaşımız burada. Milli günlerde gösterilen hassasiyet, bizim için son derece kıymetli. Ulu Önder Atatürk ve diğer silah arkadaşları bize çok önemli, kıymetli bir miras bıraktı. Güçlü bir temel attılar bugün bizlerin, yarın çocuklarımızın da vazifesi bu temel üzerine daha iyisini güzelini ara vermeden inşa etmeye devam etmek olacaktır."

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğunda düzenlenen programda, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç da bir konuşma yaptı.

Kılıç, şunları kaydetti:

"Türk milletine önderlik yaparak Anadolu'yu yeniden vatan haline getiren ve milleti kendi iradesine sahip çıkma gücüne kavuşturan, istiklal ve istikbal mücadelemizde ömrünü devletimize ve milletimize adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yılında kendisini, istiklalimiz için mücadele veren silah arkadaşlarını ve O’nun “özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” inancını paylaşıp, bu ülke için kan dökmüş şehit ve gazilerimizi, 7’den 70’e hepimiz şükran ve minnetle anıyoruz. Aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır

HABERE YORUM KAT