Buraya girmek cesaret ister! Bu bahçeye girenler çıkamayabilir...

Buraya girmek cesaret ister! Bu bahçeye girenler çıkamayabilir...

İngiltere'nin Alnwick kasabasında inşa edilen botanik bahçe, dünyanın en meşhur aynı zamanda en ölümcül bahçelerinden birisi. Dünyanın en ölümcül botanik bahçesi olan Alnwick Bahçesi her yıl 600.000'den fazla insan tarafından ziyaret ediliyor.

Alnwick Bahçesi, Kuzey İngiltere'deki Northumberland'da bulunan bir bahçe kompleksidir. Alanı 42 dönümden fazla olup, tarihi bir malikanenin etrafında yer alıyor.

Bahçelerde birçok farklı bölüm bulunuyor. Bunlar arasında dünya çapında bir üne sahip olan ve Harry Potter filmlerinde Hogwarts Kalesi'ne ev sahipliği yapan Alnwick Kalesi Bahçesi de yer alır. Bu bölümde, ünlü çim labirenti, büyülü bahçe, zehirli bitki bahçesi ve büyük bir çiçek bahçesi gibi ilginç özellikler var.

Görüntüsüyle ürküten bu bahçe, dünyanın en ünlü ve ölümcül bahçelerinden biri. Zehirli bitkileriyle insanlara zarar veren bu bahçenin ziyaretçileri ise yıllık olarak 600 bini geçiyor.

 

@alnwickgarden We PROMISE its safe…all real statistics though ! #poisongarden #poison #garden #gardening #fyp #foryou #foryoupage #trending #gardentok #fypシ ♬ original sound - Ty-Crain

 

Düşes'in insan öldürme düşüncesinden yola çıkıldı
Eski zamanlarda insanların şifa bulması amacıyla kullandığı bitkilerin aksine Alnwick Bahçesi'ndeki bitkiler, insanları öldürme gücüne sahip. Düşes Jane Percy'nin insanları öldürme düşüncesiyle oluşturulan botanik bahçenin yapımı 3 yıl sürmüş.

1995 yılında kardeşinin ani ölümüyle Kuzeydoğu İngiltere ile İskoçya arasında kalan bir bölge olan Northumberland düşesi Jane Percy'nin hayatını değiştirme düşüncesiyle bahçe tasarlandı. Percy kardeşinin ölümüyle kendisini Alnwick Kalesi’ne kapattı. Ayrıca bu kale Harry Potter serisinin çekildiği kale olma özelliğini de taşıyor.

Yüzlerce zehirli bitki bir arada
2000 yılında inşasına başlanan bahçede, az bilinen ya da öldürücülüğü dünyayı aşan zehirli bitkiler var. Bahçede yüzden fazla zehirli bitki yetiştiriliyor ve sergileniyor. Egzotik brugmansia, yüksük otu, baldıran ve kargabüken gibi bitkiler bu bahçenin en dikkat çekenleri arasında yer alıyor.

Gezmek için rehber şartı var
2005 yılında ziyarete açılan Alnwick Bahçesi'nde zehirli bitkilere dokunmak, koklamak ve yemek kesinlikle yasak. Bu bitkiler insanları öldürebiliyor. Bitkileri koklayan ziyaretçiler, baygınlık geçirebiliyor ve zehirlenebiliyor. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için de rehber ile bahçeye giriliyor.

 

HABERE YORUM KAT