Burada ebeveynler çocuk başına 5000 Euro alıyor

Burada ebeveynler çocuk başına 5000 Euro alıyor

Nüfus sayısı çok düşük olan Bø kasabası nüfusu arttırmak için çeşitli yollara başvuruyor. Bunlardan birisi de kasabada çocuk doğurup büyütene 5000 Euro yardım parası.

Norveç'in kuzeyindeki Bø kasabasında, her ebeveyn, yılın başından bu yana yeni doğan çocuk başına 50.000 kron (4917 Euro) alıyor.

Norveç'in kuzeyindeki 2500 nüfuslu Bø kasabasında, yeni anne ve baba olanlar sevinebilirler. Ebeveynler yeni doğan her çocuk başına 50.000 kron alıyorlar ve bu da yaklaşık 4917 Euro’ya denk geliyor. Belediye Başkanı Sture Pedersen, "Bir aile kurmak pahalıdır. Bu para ailelerin hayatını biraz daha kolaylaştırabilir” dedi.

Bu tür yardımlar gerekli görülüyor, çünkü Norveçliler bile Bø'a taşınmak isteyip istemediklerini iki kez düşünüyorlar. Küçük kasaba, Kuzey Norveç kıyılarındaki Kuzey Atlantik Vesterå adasına ait olan Langøya adasında yer almaktadır. Kuzey Kutup Dairesi'nin 300 kilometre kuzeyinde. Adalara sadece bir köprü ve birkaç feribot bağlantısı var.

Bölge kışın Kuzey Işıkları ile güzel olsa da son zamanlarda birçok genç şehirden uzaklaşıyor. Belediye Başkanı Pedersen: “Belediyeyi büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Paramız var ancak insan nüfusumuz az” dedi.

“Ebeveynler burada kalmalı”

Ebeveynlerin doğumdan sonra adada kalmaları belediye için çok önemlidir. Belediye bunu garanti etmek için 2.500 Euro’yu doğumda kalanı ise çocuğun ikinci doğum gününde veriyor. Ayrıca belediye, paranın ikiz çocuklar için iki, üçüz çocuklar için üç katına çıkarılması gerektiğine karar verdi ve “Beşizler varsa tabiki beş katına çıkaracağız” dedi.

Bø, 2019'da "Norveç'in Monaco'su" olarak manşetlere çıktı. O zaman, belediye meclisi servet vergisini yüzde 0,7'den yüzde 0,2'ye düşürmeye karar verdi. Amaç ise multi milyonerleri adaya çekmek. 

Tuğba Ünal

 

 

HABERE YORUM KAT