Bunlara dikkat! Organik atık kutularında önemli değişiklikler

Bunlara dikkat! Organik atık kutularında önemli değişiklikler

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte şehir bölgesindeki organik atık bidonlarının boşaltılmasında önemli bir değişiklik geçerli.

Heidelberg şehri organik atık kutularının boşaltılmasında önemli bir değişikliğe işaret ediyor. 4 Temmuz Pazartesi'den 30 Eylül Cuma'ya kadar, normalde sadece 14 günde bir boşaltılan organik atık kutuları artık haftalık olarak boşaltılacak. Boşaltma işlemi her zaman olduğu gibi haftanın belirli bir günü gerçekleşecek. 

Vatandaşlar biyo çöp kutusunu kullanırken bu kurallara uymalıdır

Vatandaşlar, organik atıkları toplarken veya organik atık kutusunu boşaltırken şu basit kurallara uymalıdır:

Hizmet kapsamında boşaltılan organik atık kutuları, kampanya süresince toplama günü saat 06:00'ya kadar kullanıcıların hizmetine sunulacak. 

Tam hizmet kapsamında boşaltılan organik atık kutuları, belediye atık bertaraf hizmeti çalışanları tarafından boşaltılmak üzere hanenin yol kenarına kaldırılır ve boşaltıldıktan sonra haneye iade edilir.

Hoş olmayan kokulara karşı basit ipuçları

Çöp kutuları düzenli olarak boşaltılsa da sıcak havalarla birlikte istenmeyen kokular oluşabilir. Bunu önlemek için belediye atık yönetimi ve temizlik hizmetleri şunları önermektedir:

  • Mümkünse, kaplar düzenli olarak temizlenmelidir.
  • Organik çöp kutuları mümkünse gölgede bırakılmalıdır.
  • Organik atıklar sıkıştırılmamalıdır. Sıkıştırılmış biyolojik atık genellikle toplama kaplarının dibinde kalıntı olarak kalır.
  • Kutunun dibindeki kalın bir emici kağıt tabakası (örn. eski gazeteler) nemi tutar ve çöp kutusunun kirlenmesini önler. Bu, ilk etapta hoş olmayan kokuların oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Lütfen biyolojik çöp kutusuna plastik koymayın!

Plastik poşetler organik çöp kutusuna atılmaz! Biyolojik olarak parçalanabilen plastikten yapılmış çöp torbalarının da organik çöp kutusuna atılmasına izin verilmemektedir.

"Biyoplastikten" yapılmış çöp torbalarının kompost denemeleri, biyoplastiklerin yarım yıl sonra bile kompostlanmadığını göstermiştir. Ayrıca Heidelberg kompostlama tesisindeki çürüme süreci teknik olarak on hafta ile sınırlıdır.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - theblowup

HABERE YORUM KAT