Bunlara dikkat! Almanya'da Şubat ayında neler değişecek?
Ocak ayında yaşanan pek çok yeniliğin ardından, Şubat ayıda beraberinde emeklilikten eczanelerde yapılan düzenlemelere kadar birçok yenilik getiriyor. İşte Şubat ayında vatandaşları bekleyen yenilikler...
GÜNEŞ ENERJİSİNİN FİYATI DÜŞÜYOR
Şubat 2024'ten itibaren şebekeye verilen güneş enerjisinin kilovat saati başına yüzde bir daha az olacak. Ayrıca fazla güneş enerjisi üreten herkes bunu elektrik şebekesine aktarabilir ve buna karşılık gelen bir ödeme alabilir. Önceki ücretlendirme oranı 8.2 cent idi. Ancak tüketici danışma merkezine göre, 10 kWp'ye kadar olan sistemler önümüzdeki aydan itibaren yalnızca 8,11 sent alacak. 10 kWp'den fazla olan sistemler için, 10 kWp'nin üzerindeki her şey kilovat saat başına 7.03 sent olarak ücretlendirilecek.
BU YAŞ GRUBUNDAKİLER EMEKLİ OLABİLİR
Şubat ayında bazı çalışanlar için büyük bir değişiklik geliyor. 2 Ocak 1958 ile 1 Şubat 1958 tarihleri arasında doğan herkes herhangi bir kesinti olmaksızın standart emeklilik aylığı talep edebilir.Ağır engelliler için yaşlılık aylığı talep eden ve 2 Mayıs 1962 ile 1 Haziran 1962 tarihleri arasında doğmuş olan herkes Şubat ayında yüzde 10,8 indirimle emekli olabilir.
İLAÇ ALIMINDA DEĞİŞİLİK
Tüketiciler eczaneden ilaç alırken katkı payları konusunda bir değişiklikle karşı karşıya kalacaklar. Yeni düzenlemeyle bu basitleştirilecek.
Gelecekte, katkı payı paket büyüklüğüne göre belirlenecek. Bu, iki küçük paket için ödenen katkı payının, aynı miktarda içeriğe sahip bir büyük paket için ödenen katkı payı ile aynı olacağı anlamına geliyor.
SPOTİFY FİYATLARINI ARTIRIYOR
Spotify 2023 sonbaharında fiyatlarını artıracağını zaten duyurmuştu. Müşterilerin yeni sözleşmeyi en geç Şubat ayının sonunda kabul etmeleri gerekiyor.
DİJİTAL HİZMET YASASI
Dijital Hizmet Yasası (DSA) Ağustos 2023'ten bu yana büyük çevrimiçi platformlar ve arama motorları için uygulanmaktaydı, ancak şimdi bir kez daha genişletiliyor ve Şubat ayından itibaren tüm dijital hizmetler için geçerli olacak. Yasadışı içeriklerin ve genel olarak kullanıcı şikayetlerinin bildirilmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. DSA ayrıca katı veri koruma kuralları da getiriyor. Bunlar arasında, hassas verilerin artık reklam amacıyla kullanılamayacağı da yer alıyor. Özellikle reşit olmayanlara yönelik reklamlara da yasak getiriliyor.
ARTI49