Bunlara dikkat! Almanya'da Aralık ayında neler değişecek ?

Bunlara dikkat! Almanya'da Aralık ayında neler değişecek ?

Acil yardım sübvansiyonu ve enerji sabit oranı Aralık ayı için önemli değişiklikler

Vatandaşlar Aralık ayında rahat bir nefes alabilirler. Haberimizin devamında, Aralık ayında hangi değişikliklerin uygulanacağını ve yeni hibelerden kimlerin yararlanabileceğini okuyabilirsiniz.

Aralık ayı için birkaç değişiklik ve yıl sonunda yürürlüğe girecek yeni yasalar mevcut. Değişiklerden bazıları artan maliyetlere ve enerji krizine karşı rahatlama getiriyor. Emekliler sabit bir enerji oranı alırken, doğal gaz kullanıcıları bir defaya mahsus sübvansiyon alacak. 

Doğal gaz kullanıcıları için Aralık ayında acil yardım sübvansiyonu

Son haftalarda Federal Meclis'te artan gaz fiyatlarına karşı vatandaşların rahatlatılmasına dair pek çok tartışma yaşandı. Sonuç olarak gaz kullanıcıları ve küçük işletmeler için bir defaya mahsus acil yardım sağlanmasına karar verildi.

Somut olarak bu düzenleme, devletin peşinatı Aralık ayında bir kez ödeyeceği anlamına geliyor.

Emekliler için sabit enerji oranı

Federal Meclis’te daha önce, biri yılın son ayında ödenecek olan yardım paketleri kapsamında çeşitli enerji sabit oranları üzerinde anlaşmaya varılmıştı.

Almanya'da yaklaşık 20 milyon kişi, Kamu Hizmeti ve Asker Emeklilik Yasası kapsamında yasal olarak yaşlılık, düşük çalışma gücü, yetim veya dul maaşı veya emekli maaşı alıyor. Bu kişiler 15 Aralık'a kadar ödenecek olan 300 Euro’nun üzerinde bir enerji sabit oranını sabırsızlıkla bekleyebilirler.

Ödenecek olan bu para otomatik olarak aktarılır herhangi bir mecradan talepte bulunulmasına gerek yok.

8 Aralık'ta ülke çapında uyarı günü

8 Aralık günü sabah saat 11'de akıllı telefonlarınızda yüksek sesli bir sinyal sesi duyabilirsiniz. Bu uyarı, Hücre Yayını sistemi tarafından kontrol edilen bir doğal afet tatbikatı.

294 idari bölge ve 107 kentsel mahalledeki cep telefonu kullanıcıları uyarı aldı. Tatbikat otomatiktir, herhangi bir uygulamanın indirilmesi gerekmez.

Deutsche Bahn için yeni tarife ve yeni fiyatlar

Deutsche Bahn yeni kış tarifesini 11 Aralık'ta yayınlayacak. Buradaki asıl değişiklik sefer ve tren sayısı. 

Wendlingen ve Ulm arasındaki yeni yüksek hızlı rota sayesinde, artık daha fazla müşteri taşınabilecek aynı zamanda Köln ve Münih arasındaki bağlantılar yaklaşık 15 dakika kısa sürecek.

Münih'ten Ulm ve Stuttgart üzerinden Frankfurt Havalimanı'na giden rotada ve Bremen'den Osnabrück ve Münster üzerinden Köln'e giden rotada yüzde 60 daha fazla koltuk bulunuyor.

Aşı gerekliliği kademeli olarak kaldırılacak

Mart 2022'den bu yana, klinikler, muayenehaneler ve hemşirelik hizmetleri için kurumla ilgili aşılama yükümlülüğü, Enfeksiyondan Korunma Yasası'nın 20a paragrafında yürürlükteydi. O zamandan beri, tüm çalışanlar tam korona aşısı olduğuna dair kanıt sağlamak zorundaydı. 

Karl Lauterbach herhangi bir önlem almazsa, bu yükümlülük yıl sonunda otomatik olarak sona erecektir.

Deutsche Post ve DHL, Noel postasının zamanında ulaşması için son tarihlerini yayınladı:

Mektuplar ve kartpostallar, Almanya içinde zamanında teslim edilmek üzere 22 Aralık'ta postalanmaya devam edebilir. Avrupa içinde, Noel postası en geç 14 Aralık'a kadar ve Avrupa dışına en geç 7 Aralık'a kadar gönderilmelidir.

Paketler için son tarihler, Almanya içinde gönderim için 20 Aralık, Avrupa içinde gönderim için 12 Aralık ve Avrupa dışına gönderim için 29 Kasım'dır.

Havai fişek yasağı büyük ölçüde kaldırılacak

Bu yıl havai fişek yasağı hemen hemen her yerde kalkacak. Son iki yılda havai fişeklerin hem satışı hem de atışları neredeyse tamamen yasaklandıktan sonra bu yıl yeniden kutlayabiliriz.

Bazı şehirlerde, topluluklarda ve belediyelerde havai fişeklerin yakılamayacağı yasak bölgeler oluşturulmuştur. Bu nedenle belediyenizde önceden bilgi almanız tavsiye edilir.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - markusspiske

HABERE YORUM KAT