Bundestag'ta 'Türkiye' tartışması

Bundestag'ta 'Türkiye' tartışması

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya her türlü yardımın sürdürüleceğini yinelerken, Putin’e de “Bu savaş Rusya’yı da darmadağın eder” uyarsında bulundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşın durdurulması için tüm imkânlarını sonuna kadar kullanacaklarını vurgularken, “Ukrayna halkı ülkelerini kahramanca savunuyor. Biz Ukraynalıların yanındayız. Ukrayna Başkanı Zelenski de Ukrayna halkı da bize güvenebilir” dedi. 2022 yılı bütçe görüşmelerinin ikinci gününde bir konuşma yapan Başbakan Scholz, NATO’nun bu savaşta taraf olmadığını ve olmayacağını belirtirken, Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’ya mali desteği artırarak sürdüreceğini de söyledi. Rusya’ya dönük yaptırımların etkisini göstermeye başladığını, birçok şirketin Rusya’yı terk ettiğini, döviz piyasalarının altüst olduğunu belirten Scholz, “Bu Savaş Ukrayna’yı darmadağın eder. Ama bu savaş Rusya’yı da darmadağın eder. Bunu Vladimir Putin de bilmeli” diyerek uyarıda bulundu.

Anamuhalefet Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz, bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin Rusya’ya yaptırımlarla ilgili tutumunu da gündeme getirdi. Merz, “AB’nin Rusya’ya yaptırım uyguluyor, ama Türkiye buna katılmıyor. Alman hükümeti Türkiye’nin bu tutumunu nasıl değerlendiriyor?” diye sorarak dolaylı bir biçimde Türkiye’nin tutumunu eleştirdi. 

Kaynak: Hürriyet Avrupa- Ahmet Külahçı

HABERE YORUM KAT