Bunaltan sıcaklarda mola: Gök gürültüsü ve şiddetli sağanak yağış geliyor

 Bunaltan sıcaklarda mola: Gök gürültüsü ve şiddetli sağanak yağış geliyor

Bu yaz rekor seviyeye ulaşan hava sıcaklıkları pazar günü yerini şiddetli gök gürültüsü, fırtına ve sağanak yağışa bırakacak. Yüksek orman yangınları riski ise düşüşe geçti.

Almanya bu yıl hiç bu kadar sıcak olmamıştı. Güney Baden’deki Rheinfelden’de, cuma günü sıcaklıklar 38.5 dereceye kadar yükseldi.  Alman Meteoroloji Merkezi (DWD) bugün yani cumartesi günü sıcak ve güneşli havanın yerini şiddetli gök gürültüsü, fırtına ve sağanak yağışa bırakacağını bildirdi. Pazar günü sıcaklıkların hızla 22 ila 28 derece arasında düşebileceği belirtildi. 

HAFTA BAŞINDA SERİNLİYOR

Cumartesi günü, kuzey ve kuzeybatı bölgesinde hava sıcaklıkları 26 ila 32 dereceye dek yükselecek. Ülkenin güneybatısında 31 ila 36 derece arasında seyredecek.  

Pazar günü ise ülkenin doğusunda ve güneyinde sağanak yağış, gök gürültüsü ve  fırtına bekleniyor. Alplerde de uzun süren yağışlar görülecek. Hafta başında sıcaklıkların 19 ila 24 derece arasında seyredeceği ve şiddetli yağış beklendiği bildiriliyor. 

ORMAN BAKANI YANGINLARA KARŞI UYARMIŞTI

Bu arada kurak geçen yaz nedeniyle artan orman yangınları riski hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışlar dolayısıyla azalacak. Baden-Württemberg Eyaleti Orman Bakanı Peter Hauk, cuma günü ülkenin güneybatısındaki yüksek orman yangınları riski konusunda uyarıda bulunmuş ve orman ziyaretçilerinin dikkatli davranmasını istemişti. 

GÖL KASALARINA DİKKAT

Öte yandan Almanya’da sıcak ay aylarında nehirler ve göller büyük rağbet görüyor. Alman Basın Ajansı DPA’ya göre buralarda sıklıkla boğulmalar gözleniyor. 

Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle halkın göllere akın ettiğine işaret eden Baden Württemberg Sosyal Hizmetler Bakanı Manne Lucha ayrıca acil durumlarda göllerin yüzmeye kapatılabileceğini bildirdi. Bununla birlikte göllerin halka açık alanlar olduğunu belirten Bakan Lucha, genelde korona önlemleri çerçevesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmasını istedi. 

+49 – STUTTGART

FOTO: Felix Kästle/DPA

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum