Bu yöntem sayesinde ısınma maliyetlerinizden tasarruf sağlayabilirsiniz

Bu yöntem sayesinde ısınma maliyetlerinizden tasarruf sağlayabilirsiniz

Almanya'da pek çok hanede ısınma giderleri arttı. İnsanlar tasarruf etmenin yollarını arıyor. Hidrolik dengeleme sayesinde tasarruf edebilirsiniz.

Termostatı açtığınızda bazıları hemen ısınırken bazıları için biraz zaman geçmesi gerekir. Bunun neden olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Bunun nedeni kötü planlanmış bir ısıtma sistemi olabilir. Bu aynı zamanda ısıtma sistemindeki farklı uzunluk ve kalınlıktaki borulardan kaynaklanmaktadır.

Eğer ısıtıcının havasını aldığınız halde sorun çözülmüyorsa, hidrolik dengeleme yardımcı olabilir.

Hidrolik dengeleme nedir?

Öncelikle, ne yazık ki hidrolik kompanzasyonu kendi başınıza kuramazsınız bunun için teknik personelin yardımına ihtiyacınız var. Bu sistemi kurak için izlemeniz gereken adımlar:

Mevcut durumu belirleyin: Tüm radyatörler ve durumları belgelemelisiniz.

Isıtma yükünü hesaplayın: İstenen oda sıcaklığını korumak için ne kadar ısı gerektiğini bulmak önemlidir. Yalıtım, pencereler ve havalandırma da burada rol oynar.

Optimum değerler: Uzman personel, her radyatör için suyun optimum gidiş ve dönüş sıcaklığını belirler.

Pompa performansı: Isıtma pompasının optimum performansı, akış direncinden hesaplanabilir.

Optimize edilmiş ayar: Tüm bu verilere dayanarak, termostatik vanalar ve kazan mükemmel bir şekilde ayarlanmıştır.

Hidrolik dengeleme için önemli bir ön koşul, plastik kapağı çıkardıktan sonra çentiklerden veya bir ölçekten tanıyabileceğiniz ön ayarlı termostatik vanalardır. Onlar olmazsa olmazdır.

Ortalama maliyet

Maliyetler yaşam alanının büyüklüğüne ve radyatör sayısına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Ayrıca uzman personelin projeyi yarım iş gününden tam iş gününe kadar planlaması gerekir. Tahmini olarak tüm işlemler size 500 ila 1.000 Euro arasında mal olabilir.

Önemli soru: Yatırım ne kadar tasarruf sağlar?

CO2online portalı, ısıtma maliyetlerinden yılda yaklaşık 75 Euro tasarruf edebileceğinizi hesapladı. Eğer fiyatlar yükselmeye devam ederse daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz. Ek olarak, yeni bir ısıtma pompası daha fazla tasarruf sağlayabilir, böylece maliyetler yılda yaklaşık 125 Euro azalır. Uzun vadede, hidrolik dengeleme bu nedenle kendi masrafını çıkaracaktır.

Federal Ekonomi ve İhracat Kontrol Ofisi (BAFA), uygun harcamaların yüzde 15'i ile bireysel bir önlem olarak hidrolik dengelemeyi destekliyor.

Karşılaştırma, bireysel bir yenileme programının parçası olarak yapılırsa (minimum 300 Euro'luk yatırım) yüzde beş daha fazla destekle karşılaşırsınız. Toplam maliyeti 1.000 Euro olan devletten sübvansiyon olarak 200 Euro'ya kadar yardım alabilirsiniz.

Haber Çeviri:Tuğba Ünal
Fotoğraf:

 

HABERE YORUM KAT