Bu trafik levhasını biliyor musunuz? 70 Euro para cezası var...

Bu trafik levhasını biliyor musunuz? 70 Euro para cezası var...

Almanya’da artık yeni bir trafik levhası geçerli. Yeni trafik levhasına uymayanlar para cezası ile karşılaşacak. Yeni levha hakkında bilmeniz gerekenler haberimizin devamında..

NRW'de ve Almanya genelinde sürekli olarak yeni yol işaretleri tanıtılıyor. Örneğin Nisan 2020'de Karayolu Trafik Yasası (StVO) değiştirildi. Bazı trafik işaretleri kaldırıldı ve yenileri eklendi. 

Yeni trafik işareti: Motosikletçiler için daha fazla dikkat

Yeni trafik levhası ile birlikte, bisikletlileri veya motor kullanıcılarını sollamak isteyenler eskisinden daha dikkatli olmalıdır. İşaretin resmi adı : “Çok izli motorlu taşıtlar ve sepetli motosikletler için tek hatlı araçların sollanmasının yasaklanmasıdır.” Yani kısaca: 277.1 işareti yürürlüğe girer girmez, arabaların ve kamyonların artık bisiklet, moped veya motosikletleri sollamasına izin verilmeyecektir. Levhaya uymayan herkes 70 Euro ve bir puan para cezasına çarptırılır.

zeichen-277-1-verbot-des-uberholens-von-einspurigen-fahrzeugen-fur-mehrspurige-kraftfahrzeuge-und-kraftradern-mit-beiwagen-stvo-2020-svg.png

Kamyon ve arabalara ek olarak, sepetli motosikletler de çok paletli araçlar olarak sayılır. Her şeyden önce, sollama yasağı, tek paletli araçları sollama sırasında tehlikeden korumayı amaçlamaktadır.

Trafik işareti 277.1: Uyulmaması 70 Euro para cezasına sebep olabilir

277.1 trafik işaretini görmezden gelenler 70 Euro para cezasına çarptırılıyor. Para cezası riskine ek olarak, yeni trafik işaretini dikkate almamak, Flensburg'daki trafik otoritesinde bir puanla cezalandırılabilir.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - nabeelsyed

 

HABERE YORUM KAT