Bu sefer yayaların dikkatine! Bu ihlal 350 Euroya mal olabilir...

Bu sefer yayaların dikkatine! Bu ihlal 350 Euroya mal olabilir...

Almanya'da yayaların trafik cezaları, sürücülerin karşılaştığı cezalara göre nispeten daha ucuz ancak bazı ihlaller tahmin edildiğinden daha pahalıya patlayabiliyor.

Alman yollarındaki trafik, karayolu trafik düzenlemeleri ile düzenlenir. Adı yönetmelikleri çok güzel özetleyen bu talimat, trafikte güvenliği sağlamak için var. Ancak sayısız trafik kuralı düzenli olarak ihlal edilmekte. Sadece sürücülerden ve bisikletçilerden değil, yayalar tarafından da...

Aşırı hız, yolda en sık kaydedilen trafik ihlallerinden biridir. Tüm yol kullanıcılarının 2023'ten itibaren yeni karayolu trafik düzenlemelerini bilmesi önemli aksi takdirde ağır bir para cezası riski vardır.

Bununla birlikte, para cezaları kataloğuna bakıldığında, en ağır şekilde cezalandırılan trafik ihlalinin alkollü araç kullanmak olduğu görülmekte. Trafik suçluları 3.000 euroya kadar para cezası ve beş yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalıyor.

Yayalar için para cezaları

Sadece sürücüler ve bisikletçiler yol kullanıcıları olarak değil, aynı zamanda yayalar olarak da sayılır. Elbette herkes gibi onlar da trafik kurallarına uymak zorundadırlar. Bununla birlikte, bu yol kullanıcıları grubu için ihlal cezaları nispeten düşük.

Kaldırım veya sert banket olmasına rağmen bariyerleri aşan veya şeritlere giren yayalar beş euro para cezasına çarptırılabilir. Krmızı trafik ışığından geçmek  veya otoyollarda yürümek on euro para cezasına neden olabilir.

Ancak tüm trafik ihlalleri yayalar için o kadar da ucuz değil çünkü çok özel bir ihlal her yaya için gerçekten maliyetli olabilir ve bu nedenle asla yapılmamalıdır. Yaya veya bisikletçi olarak kapalı bariyere rağmen bir hemzemin geçidini geçenler, 350 Euro'ya kadar para cezasıyla karşılaşabilirler.

HABERE YORUM KAT