Bu seçimde AKP propagandası yapmadılar

Bu seçimde AKP propagandası yapmadılar

31 Mart seçimlerinde uçak içi dergilerinde AKP adayı Binali Yıldırım'ın propagandasını yapan SunExpress, Pegasus ve Onur Air, bu seçim öncesi propaganda yapmadı.

İSTANBUL - Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı ancak iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde uçak içinde ücretsiz dağıttıkları dergilerde AKP adayı Binali Yıldırım'ın propagandasını yapan SunExpress, Pegasus ve Onur Air dergilerinde bu seçimde herhangi bir propaganda haberine yer verilmedi.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği'nin Binali Yıldırım'ı ziyaretine ilişkin haber, tüm yazılar Türkçe, Almanca, İngilizce hazırlanmasına rağmen, sadece Türkçe yayımlanmıştı.

Çok önemli işlere imza atmış

Dergilerin Mart sayısında “Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği yönetimi Binali Yıldırım ile bir araya geldi” ara başlığıyla verilen haberde, Binali Yıldırım hakkında “Dört kez üst üste Ulaştırma Bakanlığı yapan ilk ve tek siyasetçi olan Yıldırım, Türkiye hava yolu taşımacılığında çok önemli işlere imza attı” ifadesi kullanılmıştı.

Yıldırım’ın “Hava yolunu halkın yolu yapacağız” diye yola çıktığı ileri sürülen haberde, “Binali Yıldırım, Türkiye’nin dünya vizyonu doğrultusunda hayata geçen Yeni Havalimanı projesinin her etabında, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak önemli rol üstlendi” denilmişti.

Yıldırım’ın belediye seçiminde ortaya attığı projelerin de propagandası yapılan haberde, engellilere, yaşlılara, ev hanımlarına yönelik vaatlere yer verilmişti.

7 tepeli İstanbul’a 7 eser” başlığıyla kutu olarak verilen kısımda ise Yıldırım’ın “Hızlı tren, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yeni Havalimanı, İstanbul - İzmir oto yolu ve Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Oto Yolu” projelerinde yer aldığı belirtilmişti.

ekran-resmi-2019-03-13-09.02.40.png

ekran-resmi-2019-03-14-13.58.04.png

ekran-resmi-2019-03-14-14.30.08.png

HABERE YORUM KAT