Bu olmadı İsmail Küçükkaya! Almanya o anlattığın gibi değil...

Bu olmadı İsmail Küçükkaya! Almanya o anlattığın gibi değil...

İsmail Küçükkaya Halk TV'de sunduğu haber programında Almanya ile ilgili verdiği bilgilerde büyük bir gafa imza attı.

İsmail Küçükkaya Halk TV hazırlayıp sunduğu "Yeni Bir Sabah" haber programında Almanya ile ilgili bir gafa imza attı.

Küçükkaya'nın Almanya ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; Merkel dünya siyasetinin belki de gördüğü en büyük kadın siyasetçiydi. Beş yıl artı beş yıl. Halk iki kere seçti. İstese de bir daha yok. Böyle olması lazım. Demokrasi böyle bir oyundur.

Merkel dünya siyasetinin belki de gördüğü en büyük kadın siyasetçiydi

Bu bilgi doğru.

Beş yıl artı beş yıl.

Yanlış... Almanya'da federal düzeyde genel seçimler, Federal Meclis'in (Bundestag) üyelerini seçmek için her dört yılda bir yapılır. Ancak, Federal Meclis'in dağılması veya erken seçim kararı alınması durumunda, genel seçimler herhangi bir zamanda yapılabilir. Son genel seçim 2021 yılında yapılmıştır ve bir sonraki genel seçim 2025 yılında yapılması planlanmaktadır.

Halk iki kere seçti.

Yanlış...Angela Merkel, Almanya'da 2005 yılından bu yana üç kez federal Şansölye olarak seçildi. İlk kez 2005 yılında seçilen Merkel, 2009 yılında yeniden seçilmiş ve 2013 yılında üçüncü kez seçilmiştir. Ancak, 2017 yılında yapılan genel seçimlerden sonra Merkel, dördüncü kez Şansölye olarak seçilmiş olsa da, 2021 yılında görevini sonlandırdı.

İstese de bir daha yok.

Yanlış... Federal Şansölye, Federal Meclis'in güven oyuyla atanır ve bir kez atandıktan sonra, parlamento, Şansölyenin güvenoyunu çekene veya başka bir kişi atana kadar görevde kalmasına izin verir. Federal Meclis, Şansölyenin güven oylamasını herhangi bir zamanda yenileme yetkisine sahiptir. Bu nedenle, Şansölye, güvenoyu çekilmedikçe veya istifa etmedikçe sınırsız sayıda dönemde görevde kalabilir.

HABERE YORUM KAT