Brüksel-Şam hattı: Avrupa Birliği, Suriye’den 8 bakanı daha yaptırım listesine ekledi

Brüksel-Şam hattı: Avrupa Birliği, Suriye’den 8 bakanı daha yaptırım listesine ekledi

AB Konseyinden yapılan açıklamada, Beşar Esad yönetimi ve destekçilerine yönelik yaptırım listesinin genişletildiği belirtildi.

AB Konseyi, Suriye’deki Beşar Esad yönetiminin yeni atanan bakanlarından 8’inin yaptırım listesine dahil edilmesi için yeni bir karar aldı. Son eklenenlerle birlikte Suriye yönetiminden yaptırım uygulanan kişi sayısının 288’e çıktığına dikkati çekilen açıklamada, bu kişilere seyahat yasağı uygulandığı ve mal varlıklarının dondurulduğu ifade edildi.

AB Konseyi açıklamasında, söz konusu yaptırım listesinde ayrıca 70 kuruluşun yer aldığı anımsatıldı. Yaptırımlar, seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulmasını içeriyor.

2011’DEN BERİ  

AB, ekim ayında da Esad yönetiminin 7 yeni bakanına yaptırım uygulamaya başlamıştı. AB’nin rejime karşı 2011’den beri uyguladığı kısıtlayıcı tedbirler kapsamında petrol ithalatı, bazı yatırımların yasaklanması, Suriye Merkez Bankasının AB’de tutulan varlıklarının dondurulması, halka baskı uygulanmasında ve iletişimin engellenmesinde kullanılan ekipman ve teknolojinin Suriye’ye ihracatının kısıtlanması da bulunuyor.

+49 – BRÜKSEL

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT