Brüksel eski Basın Müşaviri Veysel Filiz olayı: Oh ne âlâ memleket!

Brüksel eski Basın Müşaviri Veysel Filiz olayı: Oh ne âlâ memleket!

Brüksel eski Basın Müşaviri Veysel Filiz, Hamzabeyli sınır kapısında yaklaşık 100 kilo eroin ile yakalandığını halkweb sitesinin haberinden öğrendik, bir hafta sonra.

 Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO) Sözcüsü, Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı da olan Veysel Filiz’in otomobilinin “zulası”nda 100 kilo eroin bulunmasıyla ilgili haberlere “erişim engeli” getirildi. İletişimin, etkileşimin ve erişimin bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde “erişim yasağı” getirerek ne amaçlandı bilemem, ama “100 kilo eroin ile yakalanma” olayını en ince ayrıntısına kadar çeşitli kaynaklardan öğrendik. 

Genelden özele bir hatırla(t)ma…

Brüksel eski Basın Müşaviri Veysel Filiz’in “100 kilo eroin ile yakalandığı” haberini ilk olarak haber sitesi “halkweb.com” yaptı. Halkweb haberinde, “Otomobilinin bagajında zulalanmış 100 kg eroin bulunan Veysel Filiz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 5 milyon avro değerindeki uyuşturucu Avrupa’ya taşınırken yakalanmasına rağmen, bir gram uyuşturucu ele geçirildiğinde bile medyaya bilgi veren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bu operasyonu basından gizlemesi dikkat çekti” iddiasını dile getirdi.

OĞUL FİLİZ “KOMPLO” DEDİ

Belçika’dan yayın yapan Belemtürk Yayın Müdürü Cihan Çöl’e konuşan Veysel Filiz’in oğlu Fatih Filiz, babasına komplo kurulduğunu iddia etti. Veysel Filiz’in yakalandığı ve tutuklandığı iddiasını yaptığı açıklama ile doğrulamış olan Fatih Filiz, “Ele geçirilen madde miktarı yüksek olduğu için, babam tedbiren tutuluyor. Kısa süre içerisinde olayların iç yüzü ortaya çıkacak ve babamın suçsuzluğu anlaşılacaktır” dedi.

182 PAKETİN DEĞERİ 49 MİLYON 372 BİN TL

Birgün gazetesi yakalama tutanağını yayınladı. Tutanaktan okuduğumuz: “8.12.2020 günü saat 20:25’de Türkiye’den çıkış yapmak üzere Hamzabeyli Gümrük Sahasına gelen, Veysel Filiz'in sürücülüğünü yaptığı… Aracın bagaj kısmında 88 cm boyunda 80 cm eninde ‘menteşeli piston’ marifetiyle hareket eden dikdörtgen, orijinalinde bulunmayan, metal kapak tespit edildi… Uyuşturucu maddelerin hassas tartım ve tespitinde; toplam 182 paket içerisinde daralı ağırlığı 98 kilo 740 gram eroin ele geçirildi… Piyasa değeri yaklaşık olarak 49 milyon 372 bin Türk Lirası olarak hesaplandı.”

KARDEŞİNİ SUÇLADI

Haber sitesi “T24” de Veysel Filiz’in Edirne 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdiği ifadesini yayınladı. Veysel Filiz ifadesinde, “Kardeşim Hulusi Filiz, uyuşturucu dahil ciddi sabıkaları olan biri, hatta Fransa’da aranıyor. Araçtan çıkan maddeleri daha önce İstanbul’daki ofisimde paketlenmiş halde kardeşimin elinde görmüştüm” diye konuştu.

KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR

Veysel Filiz’in yıllarca görev yaptığı COJEP (Council of Youth Multicultural), Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMISCO), Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu’ndan (DUYKON) arka arkaya “tanımıyoruz!”, “bizden değildir” açıklamaları geldi.

BEN TANIYORUM!

Ama ben tanıyorum…

Malum yıllardır Brüksel’de gazetecilik yapıyorum. Veysel Filiz de Brüksel’de “basın müşaviri” olarak görev yaptı. Mayıs 2013’de Brüksel’de göreve başlayan Veysel Filiz, 2016’nın sonunda görevden alındı.  Hakkında “yolsuzluk” ve “zimmete para geçirme” sebebiyle soruşturma başlatıldı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından görevden uzaklaştırıldı. Aslında ilk soruşturması değildi bu Veysel Filiz’in. İlk soruşturmasını Brüksel’de “basın müşaviri” olarak göreve başlamasına rağmen Strasburg’dan (Fransa) “işsizlik parası” aldığı eski eşi tarafından şikayet edilince geçirdi.

ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

Belçika’nın tek lisanslı Türkçe radyosu Gold FM’de 11 yıldır yaptığım program 8. Gün’e CHP Belçika Birliği eski Başkanı Zuhal Kayhan katıldı geçtiğimiz haziran ayında. Haziran ayında Gezi direnişini hatırlattım. Program sonrası Veysel Filiz, içişleri bakanlığı, emniyet genel müdürlüğü, Akit ve Milat gazetelerinin yayın yönetmenlerini etiketleyerek hem beni hem de Zuhal Kayhan’ı şikâyet eden “tweet”ler attı.

Ertesi hafta radyo programıma Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu gelecekti. Veysel Filiz’in başlattığı bu tartışma sonrası sanırım Büyükelçi Hasan Ulusoy’un emriyle, daha önce programıma iki defa katılan Dilşad Hanım programıma gel(e)medi.

Bir hafta sonra 11’inci yılın finalini yaptık radyo programımızda, sonra 14 Eylül’de başlayacaktık, 12’nci sezona başlayamadık o radyo programına. Siyasi literatürümüze giren Adalet ve Kalkınma Partili Yavuz’un sözü geldi aklıma nedense; “Hiçbir şey olmadıysa bile kesinlikle bir şeyler oldu.”

Gezi üzerinden ahlak dersi vermeye kalkacaksın, sonra, üzerinden altı ay geçmeden 100 kilo (yazıyla YÜZ) eroinle gümrükte yakalanacaksın.

Oh ne âlâ memleket!

Bir Erdal İnönü sözü ile; gerçeklerin er ya da geç bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır!

(U)Mutlu yıllar!..

FİKRET AYDEMİR – BRÜKSEL

HABERE YORUM KAT
1 Yorum