Brezilya’da uyuşturucu yakalanan Türk özel uçağın sahibi kim

Brezilya’da uyuşturucu yakalanan Türk özel uçağın sahibi kim

Brezilya Polisi, Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda bir Türk jetine operasyon yaptı. Uçaktaki bir ispanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı.

Odatv'de yer alan habere göre; Operasyonda en az 25 bavul dolusu, yüzlerce kilo kokain ele geçirildi. Uçaktaki bir ispanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alındı. Operasyon yapılan Diyarbakırlı işadamı Şehmuz Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

Öyle ki uçak THY'e aitken önce Başbakanlığa (Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na) satılıyor daha sonra ACM Airlines'a veriliyor.

TC-GVA tescilli Gulfstream 4 tipi uçak 1 Ağustos günü sabah saat 07.30'da İzmin Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalandı.

Hangarda uçağa Gonzalez Valdes adında İspanyol bir yolcu bindikten sonra uçak havalandı ve yaklaşık 5 saatlik bir uçuşla güneydeki Sao Paulo kentindeki Ribeirao'daki Leite Lopes Havaalanı'na indi.  

Brezilya basınında yer alan habere göre polisin operasyonun ardından uçağın bagajındaki yaklaşık 25 bavul tek tek aprona dizildi. 
Brezilya polisi operasyonu saniye saniye kaydetti. Bu kayıtlarda bavullardan bir tanesinin kabinde İspanyol yolcu Gonzalez Valdes'in önüne açıldığı görülüyor. 

Uçağın da Türkiye’de Şeyhmuz Özkan’ın sahibi olduğu Affan Holding bünyesinde bulunan “ACM Air” adında özel bir şirkete ait olduğu belirtildi.
Öte yandan ACM Airlines, TC-GVA uçağının İspanyol bir yolcu tarafından kiralandığını ve hiçbir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

ACM Air şirketinin CEO'sunun ise AKP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Özkan olduğu iddia edildi.

İşte o görüntüler:

 


 

HABERE YORUM KAT