Bremen Havalimanı’nda otopark ücretleri üç katına çıktı

Bremen Havalimanı’nda otopark ücretleri üç katına çıktı

Arabasını Bremen Havalimanı’na park etmek isteyen tatilciler artık çok daha fazla ödemek zorunda. Otopark fiyatları neredeyse üç katına çıktı.

Tüketici Koruma Derneği Berlin/Brandenburg (VSVBB) tarafından yapılan bir sıralamaya göre, Bremen Havalimanı'nda uzun süreli park son bir yılda çok daha pahalı hale geldi. Geçen sene terminale yakın alanda aracı bir hafta boyunca park etmek 23.50 Euro civarıydı, ancak Bremen Havalimanı yolcularının şimdi bunun için en az 66.10 Euro ödemesi gerekiyor.

Terminale en yakın mesafedeki park alanı uzaklığı 750 metre kabul ediliyor. Bu mesafedeki en pahalı haftalık park yeri Bremen'de 180 Euro’ya mal oluyor.  Bremen Havalimanı'nın web sitesindeki bilgilere göre, aracınızı P1 otoparkının zemin katına park ettiyseniz, bu terminale yaklaşık 1 dakikalık yürüme mesafesi anlamına geliyor.

Haftalık park ücreti bazı uçuşlardan daha pahalı

Temmuz ayında Bremen'den Londra-Stansted'e bir Ryanair uçuşunu 53,99 Euro'dan başlayan fiyatlarla bulmak mümkündü. Bremen Havalimanı’nda uzun süreli park, yolcular için tatil maliyetinin önemli bir bölümünü oluşturabilir.

Tüketici Koruma Derneği, en büyük 16 Alman havalimanındaki park fiyatlarını analiz etti: Ortalama olarak, yolcular şu anda terminal yakınındaki en ucuz park yeri için haftada yaklaşık 54 Euro (2021: 42 Euro) ödemek zorunda. En pahalı park yerleri için fiyatlar haftalık ortalama 143 Euro’dan neredeyse 177 Euro’ya yükseldi.

Online rezervasyonlar genel olarak daha ucuz

Aracınızı daha uzun süre havaalanında bırakmayı planlıyorsanız, internetten park yeri rezerve etmenin mümkün olup olmadığını mutlaka önceden kontrol etmelisiniz. VSVBB başkanı Angelika Menze, "Bu şekilde daha ucuza kiralamak mümkündür " dedi.

Daha uzun mesafeleri dert etmeyen yolcular, daha uzaktaki havaalanlarının otoparklarını kullanarak daha da fazla tasarruf edebilirler. Bremen'de en ucuz park yerleri P3 park alanındadır. Bu, Terminal 1'e yaklaşık beş dakikalık yürüme mesafesindedir. P3 park yerinde haftalık park yeri 35 Euro’ya mal oluyor.

Fotoğraf: John Matychuk - Unsplash

HABERE YORUM KAT