Bosna Hersekliler, yeni hükümet döneminde ülkede değişiklik beklemiyor

Bosna Hersekliler, yeni hükümet döneminde ülkede değişiklik beklemiyor

Bosna Hersekli vatandaşlar, yeni hükümetin ülkeye değişiklik getireceği inancı taşımıyor.

Bosna Hersekli vatandaşlar, yeni hükümetin ülkeye değişiklik getireceği inancı taşımıyor.

Ülkede 2 Ekim 2022'de yapılan seçimlerinden üzerinden 115 gün geçtikten sonra dün kurulan hükümet halka "değişiklik yapacak" izlenimi vermezken Bosna Hersekliler,  yeni hükümet hakkındaki görüşlerini aktardı.

Saraybosnalı Resad Tufo, 22 yıldır emekli olduğunu, "siyasilerin sadece kendilerini düşündüğünü, vatandaşı düşünmediklerini" söyledi.

Tufo, "Koltuklarını elde ettiler, onların durumunda değişiklik olacak ama bizim durumumuzda olacağına inanmıyorum. Hepsi, koltuğa oturana kadar söz veriyor." diye konuştu.

73 yaşındaki emekli Davor Rehar ülke siyasetiyle ilgilenmediğini belirterek, "hiçbir olumlu gelişme" beklemediğini ifade etti.

Ülkedeki yeni hükümetten beklentisi olmayanlar arasında yer alan Banjalukalı Marko Rakovic de "Kendi içlerinde beklentileri var çünkü hepsi birbirinin aynısı." yorumunu yaptı.

Rakovic, hiçbir siyasi partinin üyesi olmadığının ve siyasetle ilgilenmediğinin altını çizerek, emekli maaşının yaklaşık 40 avro olduğunu ve ülkenin bu haliyle gelişemeyeceğini anlattı.

Mirko Curlic, yeni hükümetten bir beklentisi olmadığını vurgulayarak, " Ukrayna'daki kriz" bitmedikçe ülkesinin Avrupa Birliği'ne girmesini beklemediğini sözlerine ekledi.

Hükümet 115 gün sonra kuruldu

Bosna Hersek'te yeni hükümet, 2 Ekim'de gerçekleştirilen seçimlerin üzerinden 115 gün geçtikten sonra dün kuruldu.

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi'nin dün düzenlenen acil oturumunda, Hırvat Demokratik Birliğinden (HDZ) Borjana Kristo'nun 28 Aralık'ta Bosna Hersek Bakanlar Konseyinin yeni başkanı seçilmesinin ardından ikinci somut adım atılarak hükümet kuruldu.

HABERE YORUM KAT