Böhmermann'ı destekleyen Belçikalı siyasetçi protesto edildi

Böhmermann'ı destekleyen Belçikalı siyasetçi protesto edildi

Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiirine AP Liberaller Grubu Başkanı Verhofstadt ve bir radyo programcısının destek vermesi Belçika'da protesto edildi.

BRÜKSEL - Alman komedyen Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret şiirine Avrupa Parlamentosu (AP) Liberaller Grubu BaşkanıGuy Verhofstadt ve bir radyo programcısının destek vermesi Belçika'daprotesto edildi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri, Joe Radyo kanalının bağlı olduğu Medialaan medya şirketinin Brüksel yakınlarındaki Vilvoorde'daki merkezi önünde toplandı. UETD Belçika Genel Sekreteri Safa Akyol, burada yaptığı açıklamada, AP Liberaller Grubu Başkanı ve eski Belçika Başbakanı Verhofstadt'ın AP'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aşağılayıcı ithamlarda bulunduğunu belirtti.

Belçikalı siyasetçinin Böhmermann'a destek açıklamasında bulunduğunu ve herkesi "bu çirkin kampanyaya" davet ettiğini belirten Akyol, "Bu açıklama bugün Joe Radyo canlı yayında tekrarlanarak ve desteklenerek büyük bir terbiyesizlikte bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı makamı biz Türkler için çok önemli olduğundan dolayı bu aşağılık saldırı tüm Türk halkına yapılmıştır." dedi.

"Hedefin yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı olduğu gün gibi ortadadır"

"Belçika kanunlarına göre bu tür ahlak dışı ithamların düşünce özgürlüğüne zıt olduğunu" kaydeden UETD Belçika Genel Sekreteri şöyle devam etti:

"AB'nin savunmuş olduğu düşünce özgürlüğünün toplumsal değerlerle ve hassasiyetlerle çarpışması, bu özgürlüğün toplumsal vicdanın hudutlarını aştığını göstermektedir. Bu tür aşağılık saldırıların özgürlükle bir bağının bulunmadığı ve hedefin yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı olduğu gün gibi ortadadır. Şiddetle bu ithamları ve failleri kınadığımızı ve gereken şikayetlerin gerekli hukuki mecralara yapılacağını bildirmek istiyoruz." 

HABERE YORUM KAT