Birden çok bölgede kapanma:  Korona partileri ve vaka sayıları tetikledi

Birden çok bölgede kapanma: Korona partileri ve vaka sayıları tetikledi

İspanya’da birden fazla bölgede yasadışı dev korona partileri nedeniyle korona önlemleri daha da sıkılaştırıldı.

İspanya’da yasadışı düzenlenen eğlenceler salgının yayılmasına yol açarken, önlemler özellikle korona partileri nedeniyle daha da sertleştirildi. İspanyol devlet televizyonu RTVE pazar günü yaptığı bir yayında  yasadışı “çılgınlıkların” arttığına işaret ederek sağlık tavsiyelerinin ihmalinin durumun kötüleşeceğine dair korkulara yol açtığını bildirdi. 
Öte yandan cumartesi günü Barselona yakınlarındaki küçük Llinars del Vallès kasabasındaki bir sanayi bölgesinde dev bir partiyi polis 40 saat sonra sona erdirebildi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı, beş kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 214 kişinin ise kimlik bilgileri alındı.
İspanya'da korona önlemleri ihlalinde para cezaları 1500 avro ile 600 bin avro arasında değişiyor.  
Giderek artan vaka sayısı nedeniyle Madrid bölgesel yönetimi pazartesi gününden itibaren 18 kentsel alan ve çevredeki beş ilçenin kapatıldığını duyurdu. Bu durumdan etkilenen sakinlerin yaşam alanlarını yalnızca önemli nedenlerle, örneğin işe veya doktora gitmek için terk etmelerine izin verilecek. Cebelitarık açıklarındaki İspanyol bölgesinde, Campo de Gibraltar’da sekiz belediye kordon altına alındı, İngiliz denizaşırı toprakları zaten kapsamlı bir tecrit altında ve Aragón, Castilla ve Leon'da da hareket özgürlüğü daha da kısıtlandı.
+49 – MADRİD
FOTO: DPA

 

HABERE YORUM KAT