Bir Türk’ün kullandığı Alman plakalı araçtan rapor edilmemiş 60 bin 900 euro çıktı

Bir Türk’ün kullandığı Alman plakalı araçtan rapor edilmemiş 60 bin 900 euro çıktı

Geçtiğimiz gün Sırbistan’ın Horgos Sınır Kapısı’nda şaşırtıcı bir olay meydana geldi. Gümrük memurları, polisle işbirliği yaparak bir Türk’e ait olan Alman plakalı araçta 60.000'den fazla beyan edilmemiş euro buldu.

31 Mayıs 2022'de gümrük memurları, polisle işbirliği yaparak, 60.000'den fazla beyan edilmemiş Euro'nun Horgos sınır kapısında sınırdan geçiş girişimini engelledi. Olay, 58 yaşındaki bir Türk vatandaşına ait Alman plakalı Audi Q8'in sınıra gelmesiyle ortaya çıktı.

2.jpg

Bagajda 60.000'den fazla rapor edilmemiş euro

Gümrük memurunun bildirecek bir şeyi olup olmadığını sorduğunda, sürücü kişisel bagajı ve 5.000 euro taşıdığını söyledi. Ancak aracın detaylı kontrolü sırasında gümrük görevlileri bagajdaki eşyaların altında siyah bir çanta dolusu kaçak para buldu. Hemen ardından, yolcu koltuğunda benzer bir çanta daha bulundu, böylece sürücü cebinde büyük miktarda beyan edilmemiş para bulunabildi.

4.jpg

Beyan edilmemiş toplam 60.900 euro keşfedildi, bu nedenle yolcuya, rapor etmek zorunda olmadığı izin verilen 10.000 euro tutarında iade edildi.

HABERE YORUM KAT