“Bir İyilik Yap”maya devam: Mültecilere 250 koli yardım paketi

“Bir İyilik Yap”maya devam: Mültecilere 250 koli yardım paketi

Völklingen şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Selimiye Camii, “Bir İyilik Yap” etkinliğine bir yenisini eklendi. Morina kampındaki mültecilere 250 koli paketi gönderildi.

İşçi ve sosyal hizmet kuruluşu olan Saarland AWO gençlik kollarının düzenlediği mültecilere yardım kampanyasına Völklingen DİTİB Selimiye Camii de katıldı. “Bir İyilik Yap” etkinliği çerçevesinde Morina kampındaki mültecilere kıyafet, ayakkabı, oyuncak ve hijyen malzemelerinden oluşan 250 koli yardım paketi gönderildi.

volklingen-multeci-yardim-2.jpg

Völklingen DİTİB Selimiye Camii Dernek Başkanı Kamuran Başpınar, “Bir İyilik Yap” kampanyasıyla ilgili bilgi verdi. Völklingen şehrinde bu organizasyona katılan tek cami derneği olduklarını belirten Başpınar, “Şehirde faaliyet gösteren siyasi partilerin gençlik kolları olmak üzere 20’nin üzerinde sivil toplum kuruluşu organizeye katıldı. AWO’dan gelen talep üzerine organizeye destek verdik” dedi. 

YARDIM BİRDENBİRE ARTTI

Cami derneklerinden övgüyle bahsedildiğini söyleyen Başpınar, şu saptamalarda bulundu: 

“Gençlik kollarımızın başlattığı ‘Bir İyilik Yap’ etkinliği çerçevesinde AWO’ya 50 koli yardım paketi verme konusunda mutabık kaldık. Fakat cami derneğimize 20 km uzaklıktan bizleri tanımak için gelen Alman dostlarımız da bizim kampanyamıza katılarak yardımlarımız 250 koliye ulaştı. Bir Türk derneğinin Yunanistan’ın Moria kampındaki mültecilere yardım etmesini takdirle karşıladılar. Kendilerine DİTİB’in ırkı, dili, dini ne olursa olsun, dünyanın neresinde bulunursa bulunsun mazluma ve mağdura kol kanat geren bir teşkilat olduğunu ifade ettik. Destek veren ve katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.”

volklingen-multeci-yardim-1.jpg

DİTİB Selimiye Camii gönüllü gençlik kollarından Aslı Çam, Tuğba Çarpar ve Betül Durgun’un çabalarıyla toplanan 250 koli yardım paketi, Dernek Başkanı Kamuran Başpınar tarafından AWO yetkililerine teslim edildi.

+49 – SAARLAND

HABERE YORUM KAT