Bir ilk: Volkswagen yönetim kurulu üyeliğine Türk yönetici geldi

Bir ilk: Volkswagen yönetim kurulu üyeliğine Türk yönetici geldi

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, BMW’den transfer ettiği Türk yönetici Murat Aksel’i yönetim kuruluna atadığını bildirdi.

Dünya otomotiv sektörünün liderliği için çabalarını sürdüren Alman sanayi devi Volkswagen’de ilk kez bir Türk, yönetim kurulu üyesi oluyor. Volkswagen Group tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2021’den itibaren Murat Aksel’in binek araçlar için satın almadan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam edeceği duyuruldu.

thumbs-b-c-cfb3a1218ae97b92af8fe6df7a0f1a63.jpg

Bu kararla, Aksel, Volkswagen’ın yönetim kuruluna seçilen ilk Türk kökenli yönetici oldu. 1972 doğumlu Aksel, Almanya’nın Kaiserslautern Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. 

İş hayatına 1998’de Opel’in Rüsselsheim’daki merkezinde satın alma bölümünde başlayan Aksel, 2001’de sorumlu yönetici olarak General Motor ve Fiat’a geçti. 2008’de General Motor’un elektrikli araçlar ve araçların güç aktarım mekanizmasından sorumlu yöneticisi olarak Çin’e gitti. Murat Aksel, bir yıl sonra da Alman lüks otomobil üreticisi BMW’ye tedarik ve satıştan sorumlu yönetici olarak transfer oldu.

+49 – BERLİN

FOTO: www.volkswagen-newsroom.com/de; A.A.

HABERE YORUM KAT