Binlerce kişi 'şeytan çıkarmaya' gidiyor

Binlerce kişi 'şeytan çıkarmaya' gidiyor

Belçika'da İlahiyat Profesörü Torfs, her yıl yaklaşık bin kişinin "şeytan çıkarmak" için kilisiye başvurduğunu söyledi.

BRÜKSEL - Belçika'nın Flamanca yayın yapan De Morgen gazetesine konuşan İlahiyat Profesörü Rik Torfs, Belçika'da bazı kilisilerde rahiplerin "şeytan çıkarma" seansları düzenlediğini kaydetti.

Torfs, 2005'ten bu yana Vatikan'da bu alanda özel dersler verildiğini, derslerin ilahiyatçı, psikolog, doktor, kriminoloji uzmanı ve tarihçiler tarafından yürütüldüğünü aktardı.

Resmi istatistikler bulunmamasına rağmen Belçika'da her yıl yaklaşık bin kişinin kiliselere "şeytan çıkarmak" için başvurduğunu da belirten Torfs, özellikle Flaman bölgesinde bulunan Averbode Manastırı'na talebin yoğun olduğunu ifade etti.

Torf, bu sürecin filmlerde yansıtıldığı gibi "sihir ya da büyücülük" içermediğini, daha ziyade bir "ruhsal arınma ve terapi" şeklinde yapıldığını vurguladı.

Averbode Manastırı'nın Başrahibi Marc Fierens de kendisinin piskoposluk tarafından "şeytan çıkarıcı" olarak görevlendirildiğini, başvuranların çoğunun sıkıntılarını dinlediklerini ve bunları dini açıdan değerlendirerek dua ettiklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT