Bilgisayar korsanları akaryakıt istasyonlarını kilitledi

Bilgisayar korsanları akaryakıt istasyonlarını kilitledi

İsrailli hacker grubu Hamas'ı desteklediğini açıklayan İran'da akaryakıt istasyonlarında kullanılan sisteme siber saldırı düzenledi. Ülkede akaryakıt istasyonlarının yüzde 70'ini etkileyen saldırı sonucunda uzun kuyruklar oluştu.

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci İsrail’in akaryakıt istasyonlarında kullanılan internet sistemine siber saldırı düzenlediğini açıkladı. Bakan “Siyonist ve ABD’li düşmanlar diğer cephelerde darbe aldıkları için bu yolla halkı zorluk ve meşakkate sokmak istiyor. Bu komplo ivedilikle sona erdirilecektir” dedi. İsrail ordu radyosu da İran’daki yakıt tedarik sistemine siber saldırıyı İsrailli hacker grubunun düzenlediğini duyurdu. Ülkedeki akaryakıt istasyonlarının yüzde 70’inde sorun yaşanırken akaryakıt alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan otomobil sahipleri büyük tepki gösterdi.

SORUN BİRKAÇ SAAT İÇİNDE ÇÖZÜLEBİLİR

Benzer bir siber saldırının önceki yıllarda da yaşandığını hatırlatan Ovci bazı benzin istasyonlarının manuel olarak faaliyet gösterdiğini ve sorunun birkaç saat içinde çözülmesinin planlandığını kaydetti.

İran Petrol Bakanlığı da halktan sorun giderilene kadar acil olmadıkça akaryakıt istasyonlarına gitmemelerini istedi.

Petrol Bakan Yardımcısı Celil Salari sorunun benzin istasyonlarının yüzde 60’ında yaşandığını, istasyonların çevrim dışı olarak manuel hizmet verdiğini kaydetmişti.

HABERE YORUM KAT