Beyaz perdenin efsane filmi 40 yıl sonra geri dönüyor

Beyaz perdenin efsane filmi 40 yıl sonra geri dönüyor

Michael Ende'nin ilk kez 1979'da yayınlanan "Bitmeyen Öykü" adlı romanından uyarlama olan "The Neverending Story", 40 yıl sonra yeniden çekilecek.

Sinema tarihinin klasikleri arasında sayılan "The Neverending Story", gösterime girmesinden 40 yıl sonra yeni bir uyarlamayla perdeye taşınacak.

Variety'nin aktardığına göre, Michael Ende'nin aynı adlı romanından uyarlanan fantastik klasik, yeniden filme çekilecek. Projenin yapımcıları şu anda senarist ve yönetmen gibi yaratıcı personel arıyor. Bu nedenle projeye ne zaman başlanılacağı henüz belli değil.

Yeni film uyarlamasının hakları Michael Ende'nin vasisi Wolf-Dieter von Gronau tarafından kendilerine verildi. Bölümlerin tam sayısına henüz karar verilmemiş olsa da, bütün bir fantastik film serisi planlanıyor.

Michael Ende'nin ilk kez 1979'da yayınlanan "Bitmeyen Öykü" adlı romanı, genç kahraman Atréyu ile Phantásia ülkesini çevreleyen olay örgüsünün bir parçası haline gelen hayalperest çocuk Bastian'ı konu alıyor. Kitap, dünya çapında 45 dilde milyonlarca kopya satmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT