Bestelerini dinlemek varken DNA'sını test ettiler... Buldukları ise evlilik dışı ilişki oldu

Bestelerini dinlemek varken DNA'sını test ettiler... Buldukları ise evlilik dışı ilişki oldu

Alman besteci Ludwig von Beethoven'ın saçından alınan doğrulanmış örneklerdeki DNA analizlerinde şaşırtıcı bir bulgu tespit edildi.

Beethoven'ın ölümünden yaklaşık iki asır sonra bir grup araştırmacı, saçından alınan doğrulanmış örneklerdeki DNA'yı genetik olarak analiz etti.


Almanya'daki Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü'nden biyokimyacı Johannes Krause, "Öncelikli hedefimiz, Beethoven'ın 20'li yaşlarının ortalarından sonlarına doğru başlayan ve sonunda 1818'de işlevsel olarak sağır olmasına yol açan ilerleyici işitme kaybını içeren sağlık sorunlarına ışık tutmaktı" dedi.

"ÖNCEKİ SAÇLAR ONA AİT DEĞİL"
2007 yılında Beethoven'ın saçına ait olduğu düşünülen bir tutam saç üzerinde yapılan adli tıp araştırması, Beethoven'ın hayatına mal olan semptomlardan nihai olarak sorumlu olmasa bile, kurşun zehirlenmesinin ölümünü hızlandırmış olabileceğini öne sürmüştü.

Ancak bu yıl Mart ayında yayınlanan son çalışma, bu teoriyi çürüttü ve saçın Beethoven'a ait olmadığını, bunun yerine bilinmeyen bir kadına ait olduğunu ortaya koydu.

ÖLÜM NEDENİ: HEPATİT B
Yapılan son çalışmada, bestecinin kafasından çıkmış olma ihtimali çok daha yüksek olan birkaç saç telinin, ölümünün muhtemelen yoğun alkol tüketimine bağlı karaciğer hastalığı nedeniyle şiddetlenen bir hepatit B enfeksiyonunun sonucu olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Krause, "Beethoven'ın sağırlığı ya da gastrointestinal sorunları için kesin bir neden bulamadık" ifadelerini kullandı.

GAYRİ MEŞRU İLİŞKİ...

Bu sonucu değerlendiren, İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde biyolojik antropolog Tristan Begg, ünlü sanatçının aile ağacında yer alan ve baba soyundan gelen 1572'de, Belçika'daki Kampenhout kasabasında Hendrik van Beethoven ile yedi nesil sonra 1770'de Almanya'nın Bonn kentinde Ludwig van Beethoven arasındaki dönemde farklı bir erkek ile ilişkiden gayri meşru ilişkiyle doğan çocuğun aileye katıldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT