Berlin'in dünyaca ünlü tekno kulübü Berghain yeniden açılıyor

Berlin'in dünyaca ünlü tekno kulübü Berghain yeniden açılıyor

Koronavirüs nedeniyle bir buçuk yıldır kapalı olan, şehrin müzik dünyasının kalbi dünyaca ünlü tekno kulüp Berghain, yeniden açılacağını duyurdu.

Berlinliler ve turistler için Berlin'in en sevilen mekânlarından biri haline gelen, eski Doğu Almanya ısıtma tesisi Berghain, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, pandeminin başından beri ilk kulüp gecesini 2 Ekim’de düzenleyeceğini duyurdu. Klüp web sitesindeki açıklamasında: “Neredeyse 19 ay sonundaki ilk kulüp gecemizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Dans pistinde görüşmek üzere!” yazdı. Ayrıca kulübün ziyaretçilerine aşı zorunluluğu getirildi.

Kapalı kaldığı süre boyunca Berghain, Almanya’nın en önemli koleksiyonlarından biri olan Boros Koleksiyonu’ndan parçalar sunan bir sergi olan “Studio Berlin” ile başlayarak, kendisini geçici bir çağdaş sanat galerisi olarak sundu. Sergi, çoğu pandemi sırasında yaratılan, Berlin’de yaşayan ve az tanınan uluslararası sanatçıların ürettiği eserlerden oluşuyordu.

Ağustos ayında, Berlin İdare Mahkemesi kapalı alanlarda dans etkinlikleri yasağını bozdu. Pandemi nedeniyle kısıtlamasız etkinliklere yalnızca aşı olmuş kişiler katılabiliyor.

Artı49 Haber Merkezi
Haber: Tuğba Ünal

 

HABERE YORUM KAT