Berlin'deki o etkinlikten sonra vakalarda artış!

Berlin'deki o etkinlikten sonra vakalarda artış!

Berlin’in ünlü gece kulübü Berghain’de düzenlenen kulüp gecesinden sonra korona vaka sayılarında artış yaşandı.

Berghain gece kulübünde, uzun süreden beri ilk kez düzenlenen Kulüp Gecesi’nden yaklaşık iki hafta sonra korona salgını ortaya çıktı.

Berliner Morgenpost tarafından hazırlanan bir habere göre, partide virüs bulaşan kişi sayısı en az 19 olduğu bildirildi. Bölge sözcüsünün Salı akşamı yaptığı açıklamaya göre, virüs bulaşanlardan 15’i Friedrichshain-Kreuzberg semtinde yaşadığı bildirdi. Virüs bulaşan diğer dört kişinin ise Berlin’in diğer bölgelerinde yaşadığı belirtildi.

Sözcüye göre, şu ana kadar partide bulunan yaklaşık 2.500 kişiyle temasa geçildi. Bu işlem, ilk korona vakası ortaya çıktıktan sonra sağlık bakanlığının talep ettiği, gece kulübüne katılım listesi kullanılarak yapıldı.

Partiye katılanlara, bölge tarafından semptomları varsa PCR testi yaptırmaları önerildi. Yetkililere göre, parti sonrası yaşanan salgının nasıl ortaya çıktığı hala belirsizliğini koruyor.

Ekim ayının ilk hafta sonunda gerçekleşen kulüp gecesinde 2G kuralı uygulandı. Sözcü, “Gördüğümüz kadarıyla aşı kayıtları Berghain tarafından titizlikle kontrol edilmişti” dedi. Olayın başlangıcında, gece kulübünden herhangi bir yorum gelmedi.

Korona yasaklarının sona ermesinden sonraki ilk kulüp gecesi öncesinde, ünlü tekno kulübü kendi web sitesinde bir video ile 2G kuralına ironik bir şekilde dikkat çekti. Trans sanatçı Ades Zabel takma adıyla Edith Schröder, katı kapı politikasıyla bilinen Berghain’e nasıl girilir sorusuna açıklık getirdi. Dijital aşı kartı ve kayıt bilgilerine ek olarak siyah giyinen Edith Schröder, “Yaygın bir Berghain klişesi, siyah kıyafetlerin kabul şansını artırdığıdır” ifadelerine yer verdi.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT