Berlin'deki İsrail mitinginde ünlü oyuncu: "Bu kadar az olmamıza şaşırdım"

Berlin'deki İsrail mitinginde ünlü oyuncu: "Bu kadar az olmamıza şaşırdım"

Berlin’de antisemitizme karşı miting düzenlendi.

Berlin’de Pazar günü, antisemitizme karşı ve İsrail ile dayanışma için büyük bir miting çağrısında bulunuldu. Alman-İsrail Topluluğu'nun girişimiyle düzenlenen mitinge siyasi partiler ve dini cemaatlerin yanı sıra sendikalar ve işveren dernekleri de katıldı. Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier mitingi bir konuşmayla açtı.

Ancak Brandenburg Kapısı'ndaki etkinliğin resmi olarak başlamasından kısa bir süre önce 3000 Berlinli mitinge katılmadı.

Oyuncu Iris Berben BILD'e: “Bu miting, tüm mağdurlarla ve dayanışmayla ilgili. Burada, bu kadar az insan olmasına şaşırdım. Bizim amacımız dünyaya bir imaj göndermekle ilgiliydi. Ayrıca İsrail'e. Ama tablo şu anki gibiyse oldukça acı” dedi.

“BU ACIMASIZ KATLİAM KARŞISINDA ŞOK OLDUM”

Alman-İsrail Derneği Başkanı Volker Beck, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının başlamasından yaklaşık iki hafta sonra, "Bu acımasız katliam bizi dehşete düşürdü" dedi. Beck, Brandenburg Kapısı'nın önünde "Ölülerin yasını tutuyoruz ve rehineler için korkuyoruz. İsrail'le dayanışmamızı göstermek istediğimiz için burada duruyoruz. İsrail'in meşru müdafaa hakkı var” dedi.

SPD lideri Saskia Esken, Yeşiller Partisi lideri Omid Nouripour ve CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann gibi federal siyasetten bir dizi temsilci açıklandı. Ayrıca İsrailli rehinelerin aile üyeleri de söz sahibi olacak. Berlin Senatosu adına Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner (CDU) konuşacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT