Berlin'de üzücü haber: Sahada yere yığılan futbolcu hayatını kaybetti

Berlin'de üzücü haber: Sahada yere yığılan futbolcu hayatını kaybetti
Berlin amatör futbolu yasta. Hafta sonu oynanan bir maç sırasında bir oyuncu maçın bitimine kısa bir süre kala sahada yere yığıldı ve hayatını kaybetti.

Berlin amatör futbolundan üzücü bir haber geldi: Sven Franke Salı akşamı hastanede hayatını kaybetti. Bu haber Spandauer SV tarafından internet sitesinde duyuruldu. Kulübün 1. erkek takımının kaptanı 40 yaşındaydı.

Franke, takımının Pazar günü Sperber Neukölln'e karşı oynadığı bölge ligi maçının bitiminden birkaç dakika önce sahada yere yığıldı. Bir bakıcı başlangıçta kalp masajıyla onu hayata döndürmeyi başardı. Acil durum doktoru kısa bir süre sonra geldi. Franke bir kalp merkezine götürüldü ve indüklenmiş komaya sokuldu. Durumu orada stabilize oldu.

Kulüp şokta

Ancak kulüp iki gün sonra bir şok daha yaşadı: Franke'nin komadan çıkamayacağı açıklandı. Kulüp, "Bu üzücü kesinlik karşısında şok olduk ve derin bir üzüntü duyduk" dedi.

Kısa bir süre sonra Spandauer SV tekrar konuştu ve "örnek ve deneyimli bir spor adamını" kaybettiklerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Spandauer SV, "Tüm kulüp sersemlemiş, dehşete düşmüş ve çok üzgün. Elimizde hiçbir şey yok. Her hayat bir armağandır" derken, hayatını kaybeden futbolcunun ailesine de "güç ve teselli" diledi.

Takımın önümüzdeki hafta sonu bir sonraki lig maçı için sahaya dönmesi gerekiyor, ancak maç şu anda iptal edilmiş durumda.

ARTI49