Berlin'de bir kreşte şoke eden istismar vakası

Berlin'de bir kreşte şoke eden istismar vakası

Berlin’deki bir eğitimcinin, çalıştığı kreşte en az beş çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Ebeveynler, eğitimci hakkında mevcut yetkililere daha önce uyarılarda bulunmasına rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadı.

Pazartesi günü yaşanan olayla ilgili ebeveynlere bilgi verildiğinde aralarından biri, olayın etkisiyle rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı.

Kreşte geçici eğitmen olarak çalışan 32 yaşındaki adam hakkında, ciddi iddialarda bulunuldu. Yapılan araştırmalara göre, eğitimci hakkında şu ana kadar beş adet çocuk cinsel istismarı kaydı ortaya çıktı.

Haber kaynaklarına göre anne, kızına öğretmeni tarafından masaj yoluyla temasta bulunulduğunu söyledi. Bununla birlikte, başka bir veli, şüphelinin çocuklardan birine sarıldığını gördü. Olay yaşanıncaya kadar ebeveynler, öğretmende faklılık hissettiklerini kreş yönetimine daha önce bildirmişti. Olay yaşanınca ebeveynlerin ilk tepkisi okul yönetimine şu şekildeydi: “ Biz sizi daha önce şüphelerimizle ilgili uyarmıştık. Bizi dinlemeliydiniz!”

Kreş şimdilik kapalı

Eyalet Polis Ofisi (LKA) hala çalışmalarına devam ediyor. Şüpheli aleyhindeki raporun 25 Ağustos'ta polis ofisine gönderildiği söylendi. Kreş pazartesiye kadar kapalı.

Kreş öğretmenleri için planlanan koçluk

Kreş öğretmenleri için koçluk Perşembe günü planlanıyor. Yetkililerin açıklamalarına göre, yaşanılan durumun öğretmenlerde ciddi bir travmaya neden olduğu ortaya çıktı. Bu yüzden öğretmenlerin istikrara kavuşabilmesi ve yeniden güven kazanması için bir koçluk programı hazırlandığı belirtildi. 

Haber: Tuğba Ünal
Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT