Berlin Senatosu'ndan 'vatandaşlığa geçiş' işlemleriyle ilgili yeni hamle

Berlin Senatosu'ndan 'vatandaşlığa geçiş' işlemleriyle ilgili yeni hamle

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey'e (SPD) göre, 2023'ün ortalarına kadar bir vatandaşlığa kabul merkezi kurulacak.

Berlin Senatosu, Devlet Göçmenlik Dairesi'nde (LEA) vatandaşlığa kabul ve diğer vatandaşlık konularında sorumluluğu merkezileştirmek için bir proje oluşturmaya karar verdi.

Berlin'de vatandaşlığa kabuller gelecekte daha kolay ve hızlı hale gelmesi için çalışmalar başladı. Bu amaçla, belediye başkanı Franziska Giffey'in (SPD) Salı günü bir Senato toplantısından sonra duyurduğu gibi, 2023'ün ortasına kadar bir vatandaşlığa kabul merkezi oluşturulacak .

Koalisyon müzakereleri sırasında SPD, Yeşiller ve Sol Parti, uzun vadeli bir hedef olarak yılda yaklaşık 20.000 kişiyi vatandaşlığa alma konusunda anlaşmışlardı, şimdiye kadar yaklaşık 7.000 kişi oldu.

Giffey, vatandaşlığa kabul şartlarının değişmemesi gerektiğini, ancak süreçlerin ve organizasyonun iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı . Şimdiye kadar, vatandaşlık konuları kısmen iç yönetim ve kısmen de on iki bölge müdürlüğü tarafından ele alındı. Giffey, amacın vatandaşlığa kabul uygulamasını standartlaştırmak ve basitleştirmek olduğunu söyledi.

SPD politikacısı, "Devlet Göçmenlik Bürosu sadece göçmenlik meselelerini ele almakla kalmayıp, aynı zamanda göçmenlik hareketindeki son adım olarak vatandaşlığa geçişi de ele aldığında çok iyi uyuyor" dedi. Öncelikle on iki ilçe ile hangi adımların atılması gerektiğini ve uygulama için nelerin gerekli olduğunu araştırmak istiyorlar . Giffey, "Şimdi başlamakla ilgili," dedi. 

Berlin-Brandenburg'daki (TBB) Türkiye Federasyonu, Senato'nun kararını memnuniyetle karşıladı.
 
TBB Sözcüsü Safter Çınar şu açıklamada bulundu:
 
“Senatonun, TBB'nin de çağrıda bulunduğu koalisyon programından bu niyeti bu kadar çabuk uygulamaya koymak istemesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu yeni düzenlemenin vatandaşlığa geçişi daha verimli ve tek tip hale getireceğini umuyoruz.”
 
TBB ayrıca, vatandaşlığa kabul uygulamasının, düzenlemeleri vatandaşlığa geçmek isteyenlerin çıkarları doğrultusunda yorumlanmasına ve böylece vatandaşlığa kabul sayısının artırılmasına yönelik olmasını umuyor.

 

Artı49
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum