Berlin Senatosu kuraklık tehlikesine karşı harekete geçti

Berlin Senatosu kuraklık tehlikesine karşı harekete geçti

Berlin ormanlarına yarım milyondan fazla yaprak döken ağaç dikildi. Bu ağaçların ormanı iklime daha dayanıklı hale getirmesi amaçlanıyor. Çevre Senatörlüğü bu adımın kuraklığa karşı önemli bir önlem olduğunu vurguluyor.

Berlin ormanları, iklim değişikliğine karşı koymak ve daha dayanıklı bir ekosistem oluşturmak amacıyla yarım milyondan fazla ağaçla yeniden canlandırıldı.

Çevre Senatörlüğü’nün son açıklamalarına göre bu yeni ağaçlandırma girişimiyle 100 hektarlık yeni karma orman alanı oluşturuldu. Bu, Hasenheide parkının yaklaşık iki katı büyüklüğünde bir alan demek.

YANGIN İHTİMALİ AZALMIŞ OLACAK

Ağaçlandırma çabalarının çoğunluğunu güvercin meşeleri oluştururken, kış ıhlamurları, bakır kayınları ve kuş kirazları gibi diğer türler de bu çeşitliliğe katkıda bulundu.

Çevre idaresinin belirttiğine göre bu yeniden düzenleme, yangın ve fırtınaya eğilimli çam ormanlarının sayısını azaltarak, yerli ağaç türlerinden oluşan istikrarlı, canlı ve yapılandırılmış ormanlar yaratmayı amaçlıyor.

DÖRT MİLYONDAN FAZLA AĞAÇ DİKİLDİ

2012 yılından bu yana devam eden karma orman programı kapsamında, dört milyondan fazla genç, "yerli yaprak döken ağaç" dikildi. Bu programın uzun vadeli hedefi, zaman içinde kendilerini yeniden üretebilen yaprak döken ağaçlardan oluşan bir orman ekosistemi yaratmaktır.

KURAKLIK RİSKİNE KARŞI

Çevre Senatörü Manja Schreiner, iklim krizinin ormanlara verdiği zararın altını çizerek devam eden kuraklığın Berlin’deki her üç ağaçtan birini ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Ormanların, serin hava sağlaması ve topraktaki su dengesini düzenlemesi nedeniyle Berlin’deki yaşam kalitesi için hayati önem taşıdığı vurgulandı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT