Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu'dan koalisyon görüşmelerindeki partilere açık çağrı

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu'dan koalisyon görüşmelerindeki partilere açık çağrı

Türkiye kökenlilerin ve göçmenlerin örgütü olan Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu, olası koalisyonlar konusundaki keşif görüşmelerini fırsat olarak değerlendirdi ve Berlin Senatosu’nun geleceğine ilişkin taleplerini bildiren bir basın bildirisi yayınladı

Berlin Temsilciler Meclisi seçimlerinin ardından, taraflar arasında olası koalisyonlar konusunda keşif görüşmeleri başladı. Berlin-Brandenburg'daki Türkiye Federasyonu (TBB), tarafları Berlin'in katılım ve göç politikası konusundaki en önemli talepleri ile ilgili dikkate almaya çağırıyor.

“Berlin Anayasasından ırk teriminin silinmesi”

TBB’nin yayınladığı gereksinimlerde “Irksal profil oluşturma” yasağı ilk olarak göze çarpıyor. Topluluk, Berlin’in anayasasından “ırk” terimin silinmesi gerektiğini belirtti. Topluluğun basın bildirisinde, Almanya’daki göçmen vatandaşlar için bağımsız şikayet büroları(Berlin yönetimi ve tüm kamu kurumları dahil olmak üzere ırkçılık karşıtı görevliler / şikayet büroları) oluşturulması gerektiği yazıyor. Ayrıca topluluk; Cinsiyet, yaş, cinsel kimlik, engellilik, (atfedilen) etnik köken ve ten rengine dayalı ayrımcılığı önlemek için tüm kamu idarelerinde ve devlete ait şirketlerde, anonimleştirilmiş başvuru sürecinin başlatılması gerektiğini vurguluyor.

Okullarda ayrımcılığa son verilmesi

Topluluğun dikkat çektiği diğer bir konu ise okul kitaplarından ve öğretim materyallerinden ayrımcı içeriklerin silinmesi ve buna uygun olarak öğretim planlarının yenilenmesi. Ayrıca Berlin Eğitim Kurumlarına, molalar ve boş zamanlar için “gönüllü bir Almanca şartı” olarak gizlenen, anadil yasağını durdurma talimatı belirtildi.

Ayrıca topluluğun yayınladığı bildiride, “Devlete ait konut birlikleri, göçmenlerin egemen olduğu ve sosyal açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan nüfusun kompozisyonunu göçmenlerin aleyhine değiştirmek için herhangi bir çaba göstermemektedir” ifadelerine yer verildi.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT