Berlin Brandenburg Havalimanı’nda tatil kaosu

Berlin Brandenburg Havalimanı’nda tatil kaosu

Sonbahar tatilinin yaklaşmasıyla birçok yolcu Berlin Brandenburg Havalimanı’nda (BER) yoğunlaştı. Korona önlemleri ve personel eksikliği nedeniyle havalimanında birtakım aksaklıklar yaşandı.

BER havaalanında, sonbahar tatillerinin başlamasıyla kaotik koşullar hüküm sürmeye başladı. Check-in kontuarlarındaki ve güvenlik kontrol noktalarındaki uzun kuyruklardan dolayı pek çok yolcu saatlerce beklemek zorunda kaldı.

WELT muhabiri, Cumartesi günü Twitter’da bagaj kontrol noktalarının önündeki yüzlerce metreden oluşan yolcu hattını gösteren bir video yayınladı. Bir havaalanı çalışanı, “Personel sayımız az olduğu için şuan bir çözüm üretemiyoruz. Başka bir sorun ise birçok yolcu yanlışlıkla business class yolcuları için olan kuyruğa giriyor ancak kontuara ulaştıklarında geri çevriliyorlar” ifadelerine yer verdi.

BER, 24 Ekim’deki sonbahar tatilinin sonuna kadar yaklaşık 900.000 yolcu bekliyor

Tahminlere göre, özellikle hafta sonları günde yaklaşık 65.000 yolcu bekleniyor. BER, yolcuların “kalkıştan en az iki saat önce” havaalanında olmalarını şiddetle tavsiye ediyor.

Havalimanı yetkilisi, “Daha fazla personel almayı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise “Yolcularımıza mümkün olduğunca en yüksek yolculuk kalitesini sunmak ve havaalanındaki süreçleri güvenli ve sorunsuz hale getirmek için tüm personellerimiz ve ortaklarımızla sürekli koordinasyon halindeyiz” diye yanıt verdi.

Tatil yoğunluğu için hazır olup olmadıkları sorusuna ise bir havalimanı yetkilisi, “Evet. Operasyonel ortaklarla koordine olduk ve mevcut altyapının tamamını kullanacağız. Ayrıca yolculara hava yolculuğu için gerekli olan güncel süreyi de bildiriyoruz” diye yanıt verdi.

BER havaalanındaki kaos sadece sonbahar tatilinin başlamasıyla ilgili olmadığı iddia edildi. Aylardır check-in kontuarlarında uzun kuyruklar oluştuğu belirtildi. Bir hafta önce Cumartesi günü Lufthansa check-in ana girişindeki kuyruklar merdivenlere kadar ulaştı ve Brüksel Havayollarından saat 7’deki bir uçuş, yoğunluk nedeniyle bir saatten fazla ertelendi.

Lufthansa havayolu şirketinden bir sözcü, “Söz konusu yoğunluğun yaşandığı günde, diğer aksaklıkların yanı sıra bazı personellerimizin hastalık nedeniyle çalışamamasından dolayı bazı gecikmeler yaşandı. Ayrıca Korona düzenlemelerinin gereklilikleri ek çalışmalara yol açtı” ifadelerine yer verdi.

Lufthansa sözcüsü ayrıca yolcuların geçerli yönetmelikleri önceden öğrenmeleri ve havaalanına zamanında varmaları gerektiğini belirtti. Lufthansa grubu şimdi check-in kapasitelerini arttırdığı gözlemlendi. Ayrıca yolcular için doğru kontuarı bulmalarına yardımcı olacak ekstra personel çalışacağı bildirildi.

Bunların yanında, havalimanında başka aksaklıklar şöyle: Zayıf tabelalandırma, teknik arızalar ve aylardır çalışmaz durumda olan yürüyen merdivenler.

BER sözcüsü, “Terminal 1 faaliyete geçtiğinde yürüyen merdivenler çalışıyordu. Fakat ne yazık ki, sistemlerde önemli ölçüde artan bir aşınma olduğunu öğrendik” dedi.

Gelen yolcuların bulunduğu alandaki yürüyen merdivenler düzenli olarak arızalandığı gözlemlendi.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT