Berlin Bavul Kültür Sanat Cafe’de uygulamalı çalgı yapım atölyeleri başladı

Berlin Bavul Kültür Sanat Cafe’de uygulamalı çalgı yapım atölyeleri başladı

Berlin’de bulunan Bavul Kültür Sanat Cafe’de Müzisyen ve müzik aleti yapım ustası Ufuk Tandoğan yönetiminde yürütülecek olan çalgı yapım atölyeleri başladı.

İlk olarak nefesli çalgılar grubunda bulunan ‘sipsi’ müzik aleti ele alındı. Atölyenin başlangıcında kısa bir sunum yapan Ufuk Tandoğan sipsinin ortaya çıktığı yöre dünyaya açılımı üzerine açıklamalarda bulundu. Sipsinin özellikleri ve çeşitleri üzerine yaptığı sunumun sonrasında uygulamaya geçildi.

Berlin çevresinde bulunan sazlıklardan toplanan kamışların bir müzik aletine dönüşmesi süreci başladı. Önemli aşamaları bitirilen sipsilerin önümüzdeki hafta pazar günü yapılacak çalışmayla yapımı tamamlanacak.

Katılımcılar kendi üretmiş oldukları çalgıları birlikte götürecekler.

Atölyelerin düzenli olarak gerçekleştirmesinin hedeflendiğini açıklayan Ufuk Tandoğan, “Çalgı yapım atölyelerinin tarihleri yapım malzemelerinin elde edilmesine paralel olarak gerçekleştirilecektir. Birçok çalgının yapımı örneğin: Sipsi, Bendir, Erbane, Şaman Davulu, Kaval, Ney, Mey gibi her bir çalgı, ayrı ayrı ele alınarak üzerinde çalışmalar yürütülecektir. Uygulamalı çalgı yapım atölyelerinin yanı sıra bir çok çalgının bakımı konusunda da atölyeler düzenlenerek çalgıların korunması ve istenilen güzellikte sesin elde edilmesi sağlanacaktır. Önümüzdeki günlerde Ney müzik aletinin tanıtımı ve yapımı konusunda atölye ile çalışmalar sürdürülecektir” dedi.

KAYNAK:BİRGÜN

Fotoğraf: BİRGÜN

HABERE YORUM KAT