Berlin, Avrupa'yı kızdırıyor: 'Almanya'nın ego oyunları!'

Berlin, Avrupa'yı kızdırıyor: 'Almanya'nın ego oyunları!'

Almanya'nın başkentinde ve Avrupa'nın diğer şehirlerinde 'yanma motoru' krizi yaşanıyor. Konu çözüme ulaşmış olsa bile basın, siyasi sahnede ne kadar bedel ödendiği sorusuna dikkat çekiyor.

Başını Almanya'nın çektiği bir grup ülke, benzinli ve dizel yeni otomobillerin satışını yasaklama girişimine karşı çıkmıştı. Almanya, planı desteklemek için AB'nin e-yakıt olarak bilinen, yenilenebilir enerji ve havadaki karbondioksiti yakalamayla üretilen sentetik yakıtlarla ilgili muafiyet getirilmesini istemişti. Bu konuda AB Komisyonu ile Almanya arasında gerginliğe neden olmuştu.

Almanya Ulaştırma Bakanı Volker Wissing "2035'ten sonra içten yanmalı motorlara sahip araçlar yalnızca karbon nötr yakıtlarla doldurulabilmeleri durumunda yeni olarak kaydedilebilecek" paylaşımında bulundu. Ancak sorun böylece çözülmüş olsa bile Alman basını, Wissing'in şimdiye kadar olan öngörülemeyen davranışlarının AB'de siyasi hasara neden olduğunu yazdı.

Geçtiğimiz aylarda Wissing'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Rus enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltmak için 2022 sonunda kapatılması planlanan nükleer santrallerin açık tutma çağrısı krize neden olmuştu. Bakan, nükleer enerjiye devam edilmesinin yenilenebilir enerjiye geçişi zorlaştıracağı nedeniyle eleştirilerin hedefinde kalıyordu.

Artı49

HABERE YORUM KAT