Belçika'da Erdoğan'a miting izni yok

Belçika'da Erdoğan'a miting izni yok

Belçika, 24-25 mayıs tarihlerinde düzenlenecek NATO zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a miting izni vermeyecek. Vatandaşların Erdoğan'ın otelinin önünde toplanmaları da yasak.

BRÜKSEL - Belçika'da yayımlanan L'Echo gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24-25 mayıs tarihlerinde düzenlecek olan NATO zirvesine katılmak için şehre geldiğinde miting düzenleyebileceği endişesine yer verildi.

Belçika Türk toplumunun Erdoğan'ın otoriter reformlarına büyük oranda destek verdiğini ileri süren gazete, yetkililerin de bu ihtimale karşı hazırlık yaptıklarını belirtti.

Brüksel Belediye Başkanı Mayeur ise Erdoğan'ın miting düzenlemesine kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi.

"Kararım kesin. Brüksel'de bu ziyaret vesilesiyle Erdoğan'a destek yanlısı toplantı veya eylemlere izin verilmeyecek. Bunu Türk yetkililere bildireceğim" diye konuşan Mayeur, polisin zaten ABD başkanı Trump'la uğraşacağını, bir de Erdoğan'ın mitinginde küçük partisini vermesinin söz konusu olmayacağını dile getirdi.

Öte yandan 2014 yılında Erdoğan'a destek için 3 bin kişinin Brüksel'de Steingenberger Oteli önünde toplanmasıyla ilgili de konuşan Mayeur, bu durumun bir daha tekrarlanamayacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT