Belçika karıştı: Polisin “boğma tekniği” kullandığı görüntüleri ortaya çıktı

Belçika karıştı: Polisin “boğma tekniği” kullandığı görüntüleri ortaya çıktı

Belçika'da, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölmesinin protesto edildiği gösteriler sırasında, polisin bir gencin boynunun üzerine diziyle bastırdığı görüntüler medyaya yansıdı.

Belçika'da İngilizce yayın yapan Brussels Times'a göre, olay pazar günü “Siyahi Hayatlar Değerlidir” protestosu esnasında gerçekleşti. 

Gazeteye ulaşan fotoğraflar, bir polisin “boğma tekniğini” kullandığını, diğer bir polisin de gencin sırtına yüklenerek ellerini tuttuğunu gösterdi.

Tanıklar ise gencin alıkonulmaya karşı koymadığını, polisin tıpkı Floyd'un ölümüne yol açan pozisyonda olduğu gibi, genç çocuğa bu “tekniği” uyguladığını ifade etti. 

5 DAKİKA BOYUNCA BASTIRMIŞ

Fotoğrafı çeken Igor Pliner da polisin gencin boynu üzerinde yaklaşık 5 dakika boyunca diz çöktüğünü, gencin acıdan bağırdığını aktardı. 

Polisin davranışının sorulması üzerine ise Brüksel polisi sözcüsü, “Duruma göre farklı tekniklere başvurulabilir. Neyin kabul edilebilir davranış olduğunu belirlemek için çok fazla husus göz önünde bulundurulmalı” yanıtı verdi. 

Floyd'un polis şiddeti sonucu ölmesinin ardından birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Belçika'da da gösteriler düzenlenmişti. Başkent Brüksel'de 10 binden fazla kişinin katıldığı ve olaysız geçen gösterinin dağılmasının ardından, kentin bazı bölgelerinde toplanan protestocular ile polis arasında gerginlik yaşanmıştı. 

+49 – BRÜKSEL

HABERE YORUM KAT