Bekir Bozdağ: Yanlış yapılmış

Bekir Bozdağ: Yanlış yapılmış
CHP Milletvekili Eren Erdem'in Atatürk Havaalanında savcılık talimatıyla uçuşunun engelenmesiyle ilgili Bakan Bozdağ, "Milletvekiline böyle bir usul uygulanamaz, bir yanlışlık yapılmış, bir usul hatası yapılmış" dedi.

İSTANBUL - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem bugün Berlin'e gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda uçağa bindikten sonra uçaktan polis eşliğinde indirildi.

Saat 16.55'te Türk Hava Yolları'nın Berlin uçağına binen Eren Erdem uçaktan alınarak Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na götürüldü.

Erdem, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yaptığı açıklamada, "Yurt dışına çıkış yasağı olmayan birinin bir yurt dışı seyahatinin engellenmesi hem de uçaktan indirilerek alıkonması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tutumlar, bu işgüzar tavırlar, yargı mensuplarının böyle davranışları Türkiye'de her toplum kesiminin yargıya olan güvenini azaltacaktır. Şu anda burada bekletiliyoruz. Uçağımız da kaçmış oldu böylece. Yurt dışına çıkışımız böylece engellenmiş oldu. Haber bekliyoruz. Buradaki polis arkadaşlar sağolsunlar çok nazik ve yardımcı oldular kendi çaplarında yetkileri gereği bir şey yapamadılar. Savcılık'tan bir talimat ve bir bilginin gelmesini ifade ediyorlar" ifadesini kullandı.

"Yurt dışına çıkış yasağı yok" 

"Bana yazılı bir tebligat yapılmış değil. Uçaktan inerken de yazılı bir tebliğ yapılmadı" diyen Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda şu anda bir mağduriyet içerisindeyiz. Uçağa binen bir kişinin, bir milletvekilinin uçağa bindikten sonra yani bütün işlemleri yaptırıp uçağa bindikten sonra uçaktan indirmesi için yazılı bir tebligat gösterilmesi lazım. Yurt dışına çıkış yasağı yok. Hiçbir yazılı tebligat gösterilmedi. Hiçbir evrak tebliğ edilmedi. Yasaklama ve kısıtlama kararı yok; ama uçağa bütün süreç tamamlanmış, pasaport işlemleri yapılmış, her şey tamam, uçağa biniliyor ve oradan indiriliyor. Savcılığın telefon yoluyla bunu söylediği gerekçesi gösteriliyor. Bu bir işgüzarlıktır. Bu yapılan politik bir tutumdur. Bu yapılan şey şahsıma yöneliktir. Kesinle ve kesinlikle kabul edilemez. Bu yapılan bize göz dağı verme girişimidir. Bu göz dağlarına teslim olmayacağız. Yapılan şey bizi sindirmek, gözdağı vermektir. Bundan yüzde yüz eminim. Ben bu politik davranışı gerçekleştirenleri kınıyorum. Uzunca bir süre bütün kamuoyunun bildiği üzere ciddi tehditlere ve baskılara maruz kaldık. Bayramda çocuğumuzu ziyaret etmeye engelleyen bir anlayışın bana bir şey anlatmasını veya kendini haklı göstermesini asla kabul edemem."


CHP İstanbul Millevekili Eren Erdem'in havalimanında alıkonulması ve uçaktan indirilmesi üzerine CHP'li yöneticiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.
 

Bekir Bozdağ: Bir yanlışlık yapılmış

CHP Milletvekili Eren Erdem'in Atatürk Havaalanında savcılık talimatıyla uçuşunun engelendiğini duyurması üzerine CHP yönetimi harekete geçti.

CHP TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşerek durumu anlattılar.  

Bakan Bozdağ, CHP'li yöneticilere "Milletvekiline böyle bir usul uygulanamaz, bir yanlışlık yapılmış, bir usul hatatası yapılmış konuyla ilgiliniyorum. Gerekli talimatları veriyorum" dedi. 

CHP'li yetkililer, yapılacak yazışmaların ardından uçuş yasağının 10- 15 dakika içinde kalkacağını ifade etti. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın devreye girmesiyle CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, saat 18.50'de engellenen uçuşunu gerçekleştirecek.