Bedburg Belediye Başkanı Sascha Solbach: “İslam Bedburg’un bir parçası“

Bedburg Belediye Başkanı Sascha Solbach: “İslam Bedburg’un bir parçası“

Türk toplumunun ve İslam’ın Bedburg’un bir parçası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sascha Solbach, “Bedburg sizin memleketinizdir” dedi. Başkan Solbach, beldede için tanıtım toplantısında konuştu.

Bedburg beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı faaliyet yürütecek cami derneği derneği için ilk adım atıldı. Bedburg DİTİB Camisi Kuruluş Çalışmalarını Yürütme Komisyonu bir  tanıtım toplantısı düzenledi. Türk toplumunun ve İslam’ın Bedburg’un bir parçası olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Sascha Solbach, toplantıda şöyle konuştu:

image001-1.jpg

Türk toplumunun ve İslam’ın Bedburg’un bir parçası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sascha Solbach, “Bedburg sizin memleketinizdir” dedi. Başkan Solbach, beldede için tanıtım toplantısında konuştu

 

“Bedburg sizin memleketinizdir. 2014 yılında belediye başkanı adayı olarak seçime katıldığımda bir afişim vardı. O afişte değişik kültürlerin ve insanların birleştirici olduğu ifade ediliyordu, işte bu bizim yolumuz. Size yapacağınız projede başarılar diliyor ve birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Sizinle komşu olmaktan ve sizinle bu ortak yolda yürümekten mutluluk duyuyorum.”

Bedburg Belediye Başkan Yardımcısı Michael Lambertz’de başkan Solbach’un sözlerine katılarak caminin beldelerine hayırlı olması dileğinde bulundu. Bedburg DİTİB Camii Kuruluş Çalışmalarını Yürütme Komisyonu üyesi Murat Çakır, komisyon çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Çakır, komisyonun kurulma aşamasından bugüne kadar her safhasında desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Sascha Solbach’a teşekkür etti.

Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey,“ Mekân bulunup mabede dönüştürüldüğü vakit, buraya DİTİB tarafından bir görevli de tahsis edilecektir. Mekân ile imam birleştiğinde ve sizler de Bedbug cemaati olarak sahip çıktığınız takdirde güzel çalışmalar yapılacaktır. An, niyetleri fiiliyata dönüştürme anıdır” dedi.

Toplantıya Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Belediye Başkanı Sascha Solbach, Belediye Başkan Yardımcısı Michael Lambertz, Köln DİTİB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, komisyon üyeleri, çevre DİTİB derneklerinin yöneticileri ve din görevlileri ile Bedburg sakinleri katıldı.

+49 – BEDBURG

HABERE YORUM KAT