Bazıları Almanya'dan gazlamaya devam ediyor! 1993'te kurulmuş yardım kurumunu ülke batıyor diye gösterdiler

Bazıları Almanya'dan gazlamaya devam ediyor! 1993'te kurulmuş yardım kurumunu ülke batıyor diye gösterdiler

Almanya'da yaşadığını söyleyen bir vatandaşın insanlar yardım kuyruklarında bekliyorlar diye paylaştığı video gündem oldu.

Sosyal medya platformu twitter üzerinden bir kullanıcı Almanya'da insanların tarihi geçmiş çöpe atılacak gıdaları yarı fiyatına sattığı bir yerde kuyrukta olduğunu söylediği bir paylaşım yaptı.

'Almanya'da ekonomik krizin sonuçları tarihi geçmek üzere olan gıda ve kullanılmış eşyaları yarı fiyatını alabilmek için kuyrukta bekleyen Avrupalılar' ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

 

 

Tafel Nedir ?

1993'den beri faaliyet gösteren, Tafel  ekonomik döngüde artık kullanılmayan ve aksi takdirde imha edilecek yiyecekleri ihtiyacı olan kişilere dağıtan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

1993 yılında, Berliner Frauen eV girişim grubu Berlin'de ilk Alman gıda bankasını Berlin'de yaşayan evsizlerinin durumunu iyileştirmek amacıyla kurdu.

Tafel gönüllü bağış.ılar perakendecilerden ve imalat şirketlerinden yiyecek toplayarak  yoksulluktan etkilenen insanlara dağıtıyor Birçok gıda bankası, gıda dağıtımına ek olarak, sıcak bir öğle yemeği, özel ders veya çocuk bakımı gibi ek hizmetler de sunuyor. Sosyal dengenin yanı sıra gıda bankaları da iklimin korunmasına önemli katkı sağlıyor.

 

HABERE YORUM KAT