Bavyera’nın konuştuğu Türk komünistin davasında karar!

Bavyera’nın konuştuğu Türk komünistin davasında karar!

Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist(TKP/ML) üyesi olan ve Almanya’ya sığınan Türk Doktor, Münih Yüksek Bölge Mahkemesi’nin terör kararı sonrası sınır dışı edilmekle tehdit edilmişti. Şimdilik bu tehdit masadan kalktı ama sadece şimdilik...

Münih’te yaşayan terör örgütü üyeliğinden hüküm giymiş Türk komünistin şimdilik Almanya'da kalmasına izin veriliyor. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann çarşamba günü yaptığı açıklamada, sınır dışı edilme kararı üzerinde tartışıldığını söyledi.

“ALMANYA İKİNCİ EVİM OLDU”

Terör davasından yargılanan doktor açıklamalarında Türkiye’de komünist olduğu için zulüm gördüğünü ve evini kaybettiğini söyledi. Nürnberg Kliniğinde psikiyatrist olarak çalışan doktor Almanya’nın ikinci evi olduğunu ve bunu da kaybetmekten korktuğunu ifade etti.

ÜÇ BUÇUK YIL HAPİS 

Geçen yıl Temmuz ayında Münih yüksek Bölge Mahkemesi, doktoru terör destekçisi olarak Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist(TKP/ML) üyeliğinden dolayı üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırdı.

Dev davada, dört yılı aşkın bir süre sonra hakimler, doktor ve onunla birlikte suçlanan Türk ve Kürt kökenli dokuz kişinin TKP/ML için para topladığı, etkinlikler düzenlediği ve üyeler aldığı sonucuna vardı.

Sanıklara iki yıl dokuz ay ile altı buçuk yıl arasında hapis cezası öngören tartışmalı karara itiraz eden savunma, beraat veya yargılamanın durdurulmasını talep etti.

ARTIK  PARTİYİ  DESTEKLEMİYOR

Hermann, kadının artık partiyi desteklemediğini yazılı olarak beyan ettiğini söyledi ve bu nedenle, sınır dışı edilme kararının askıya alınmasının mümkün olabileceğini ifade etti.
Bununla birlikte Herrmann, davalının aleyhindeki iddiaların hiçbir şekilde masadan kalkmadığını ve Türkiye’de TKP/ML’nin suikast, adam kaçırma ve kundaklama gibi masum insanları da katleden terör eylemleri gerçekleştirmesine de katkıda bulunduğunu vurguladı. Partinin silahlı kolundan çıkan bir patlayıcı patladığında yaşları altı ile on iki arasında olan dört çocuk öldü.
Aynı zamanda Alman Sendikalar Konfederasyonu, birkaç siyasi parti, tıbbi kuruluş ve Uluslararası Af Örgütü kadının sınır dışı edilmemesi için kampanya yürüttü.

Haber: Tuğba Ünal


 

HABERE YORUM KAT