Bavyera’daki hastanelerde yer kalmadı

Bavyera’daki hastanelerde yer kalmadı

RKI'den yapılan açıklamaya göre, Almanya genelinde son 24 saatte 65 bin 371 yeni vaka tespit edildi. Bu, salgının başlangıcından beri tespit edilen ‘en yüksek günlük vaka sayısı’ olarak kayıtlara geçti. Çarşamba günü de 52 bin 826 vaka bildirilmişti.

Toplam Kovid-19 vakalarının 5 milyon 195 bin 321’e yükseldiği ülkede, aktif Vaka Sayısı da 532 bin 600’e çıkarak salgının dördüncü dalgasında zirveye ulaştı. Son 24 saatte 264 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 98 bin 538’e çıktı.

Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı 336.9 olarak belirlendi. İki doz Kovid-19 aşısı olanların sayısı 56 milyon 300 bine yükseldi. Buna göre, ülkede tam aşılananların oranı yüzde 67.7’ye çıktı. 

Almanya’nın güneyindeki Bavyera eyaletinde birçok hastanenin tam kapasite çalıştığı ve yeni hastaları diğer eyaletlere transfer etmeye başladığı açıklandı. Almanya federal ve eyalet hükümetleri, aşı kampanyasını hızlandırmayı ve aşısızlar için daha sert kısıtlamalar getirmeyi planlıyor.

BÖYLE GİDERSE...

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, gelişmeler karşısında isyan etti. İnsidans değerinin em yüksek olduğu Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer ile online bir panele katılan Wieler, Almanya’daki gerçek Koronavirüs vaka sayısının bilinenden çok daha fazla olduğunu belirtirken, “Gerçek sayı iki, belki de üç kat daha fazla olabilir” şeklinde konuştu.

Son dönemlerde koronavirüse yakalananlardan yüzde 0.8’inin hayatını kaybettiğini, böyle giderse önümüzdeki haftalarda günlük ölüm sayısının 400’e çıkacağını belirten Wieler, en iyi tıbbi imkânlar sunulsa bile bu insanlar için artık yapacak bir şey kalmadığını ifade etti.

Wieler ilk kez bu kadar huzursuz olduğunu ve salgın durumunun kendisini endişelendirdiğini kaydederek, “Şu anda çok ciddi bir durumdayız. Eğer şimdi müdahale edilmezse, çok kötü bir Noel dönemi geçireceğiz” diye konuştu.

Hastanelerdeki durumun da çok ciddi olduğunu, Koronavirüs hastalarıyla dolmaya başladığını ve kalp krizi geçiren bir insan için bazen 2-3 saat boş yoğun bakım yatağı arandığını belirten Wieler, “Almanya’da durum çok ciddi ve acil çözüm söz konusu. Bunu görmeyenler çok büyük hata yapıyor” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

HABERE YORUM KAT