Bavyera'da şaşırtan dava: Balık tutmak sadece erkek işi mi?

Bavyera'da şaşırtan dava: Balık tutmak sadece erkek işi mi?

Bavyera eyaletinde ilginç bir dava görüldü. Kadınların Memmingen Şehir Balıkçılık Grubuna katılmasına izin verilmeyince, bir kadın dava açtı ve ilginç bir süreç başladı.

Bugüne dek erkeklerin elinde olan Memmingen Balıkçılar Günü’ne bir kadın isyan edince hukuki süreç başladı. Memmingen Mahkemesi’ne taşınan davada kadın davacı kazanırsa  bugüne dek erkeklerin elinde olan Balıkçılar Günü’nde kadınlar da balık tutabilecek. 

Söz konusu balıkçılık gününü organize eden derneğin  bir kadın üyesi, tüzüğün değiştirilerek kadınların da “Stadtbachfischer” grubuna dahil edilmesini talep etti. Bu gruba katılmalarına şimdiye kadar balıkçılık sınavından sonra şehrin sadece erkek sakinlerine izin veriliyor.

Davacı kadın burada kadınlara yönelik ayrımcılık uygulandığını ileri sürerek yüzyıllık geleneğe karşı çıktı. Nisan ayında görülmesi beklenen davanın ilk duruşması ise korona salgını nedeniyle ertelenmişti. Başyargıç Katharina Erdt, kararın 31 Ağustos 2020 tarihinde ilan edileceğini bildirdi. 

BALIKÇILAR KRALİÇESİ DE OLUR MU?

Her yıl Allgäu'daki “Balıkçılar Günü” etkinliğini izlemek için on binlerce kişi Memmingen’e geliyor. Geleneksel festivalin zirvesini ise balık avlama etkinliği oluşturuyor. 

En büyük balıkları yakalayanlar bir yıl boyunca "Balıkçılar Kralı" seçiliyor. Fischertagsverein'e (Balıkçılar Günü Derneği) göre bu, gerçek bir Memmingenli için en yüksek onur olarak kabul ediliyor. 

Yakalanan balıkların su kovaları içinde korunması görevi ise kadınlara verilmiş durumda.  Öte yandan söz konusu festivale hayvan hakları aktivistlerinden de hayvanlara zarar verildiği için  tepkiler gelmeye devam ediyor.

+49 – MEMMİNGEN

FOTO: Karl-Josef Hildenbrand/DPA

HABERE YORUM KAT